Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap rendezik meg Monzában a karatésok nyílt olasz versenyét, a Golden League-sorozat második állomásának számító Italian Opent, amely a legkiválóbb magyarok számára is az utolsó nagy nemzetközi megméretés a májusi tenerifei Európa-bajnokság előtt.

A négy GL-versenyen gyűjtött összpontszám alapján a legjobbnak az év végén 5000 euró jár, az egyes viadalok kategóriagyőztesei pedig 500 euróval gazdagabban térhetnek haza.

E tornák történetében az első magyar sikert S. Kovács Ádám könyvelhette el, aki honfitársai közül eddig egyedüliként tudta megnyerni a Golden League-széria egyik állomását, a 2003-as párizsi French Opent. A másik két kiváló eredmény a két héttel ezelőtt Las Vegasban döntőt vívó Klima Zsuzsa nevéhez fűződik, aki egymás után kétszer is a dobogó harmadik fokára állhatott az open, vagyis a nyílt kategóriában, először szintén a francia fővárosban, amely a tavalyi sorozat utolsó helyszíne volt, majd idén márciusban, a 2005-ös évadot indító rotterdami fordulón.

Klima jelenleg influenzavírussal küzd, a monzai viadalon nem is állhat rajthoz. Így a múlt héten Amerikából éremmel hazatérő karatékák közül S. Kovács Ádám (65 kg, Maccabi Vívó és Atlétikai Club), valamint Tóth Beatrix (53 kg, KEK) is indul Monzában. S. Kovács az elmúlt napokban a nála vendégeskedő, korábban junior Európa-bajnok, felnőtt csapatban Eb-ezüstérmes Alton Brownnal készült, aki álladó tagja az angol válogatottnak.

Szinák Attila, a válogatott újonnan kinevezett kapitányának irányításával szintén utazik a magyar keretből Monzába Zsigmond Krisztina (60 kg, TTC Yama), Gasparik Kitti (60 kg, Magyar Shito-Kai), Szebeni József (60 kg, HKA), Ruzsinszki György (70 kg, HKA), Czimmer Péter (70 kg, Patina SE) és Papp Miklós (75 kg, Budai XI.).