Vágólapra másolva!
A Magyar Marathon Klub szervezésében vasárnap rendezik meg országszerte, összesen 12 helyszínen a Hajós Alfréd távúszó bajnokságot. Budapesten a Hajós Alfréd sportuszoda, vidéken Csongrád, Debrecen, Dunavarsány, Eger, Gyula, Kaposvár, Monor, Nyíregyháza, Pápa, Székesfehérvár és Szeged 50, 33 és 25 méteres uszodái adnak otthont a sporteseménynek. A rendezvény a július 24-ei Öbölátúszás hivatalos előversenye, ahova elsősorban a szenior hosszútávúszókat és a családokat várják.

Az úszók 100, illetve 1200 méteres távot teljesíthetnek, valamint váltóban is összemérhetik erejüket. Az első futamok uszodánként eltérő időpontban rajtolnak. A szervezők külön jutalmazzák a legtöbb úszót mozgósító uszodát, amely elnyeri a Hajós Alfréd Távúszó Emlékkupát.

Az edzésverseny keretében az említett helyszíneken kívül is kapcsolódhatnak a távúszáshoz mindazok, akik a megelőző időszakban - április 4. és 9. között - egyénileg szeretnék teljesíteni a távokat, az úszómesterek, edzők felügyelete mellett. Az edzésversenyre a www.marathon.hu/cgi-bin/edzesversenyIV.cgi oldalon lehet jelentkezni.

A hétvégi versenyről, amelyre már lehet regisztrálni a www.marathon.hu weboldalon, ahol mindenki előre jelentkezhet a megadott rajtolási időpontokra, a 70/315-0505, 70/383-6770, 88/438-514-es, 061/367-3406-es telefonszámokon, a helyi szervezőknél, illetve az iroda@marathon.hu e-mail címen érdeklődhetnek. A legfrissebb információk a lebonyolításról, a nevezések helyzetéről a már említett honlapon kérhetők le, ahol a versenyt követően az eredmények is megtalálhatók lesznek.