Vágólapra másolva!
Október 24-én, vasárnap "fedett pályás őbölátúszást" szerveznek országszerte, 19 helyszínen, az augusztusban elmaradt öbölátúszás pótlására. Az egyedülálló rendezvénynek Budapesten a Dagály és a Hajós Alfréd Sportuszoda ad otthont, vidéken Balatonfűzfő, Csongrád, Dunaújváros, Eger, Gyula, Hajdúszoboszló, Kaposvár, Kecskemét, Makó, Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza, Pécs, Százhalombatta, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya 50 m-es medencéi várják az úszókat. Az úszóversennyel elsősorban amatőr, szenior és hosszútávúszókat, valamint a családokat célozzák meg.

A rendezvény fővédnöki teendőit Mandúr László, az országgyűlés alelnöke és Bakonyi Tibor, a parlament ifjúsági és sportbizottságának elnöke látják el. Cseh László, a legeredményesebb és Zubor Attila, a leggyorsabb magyar úszó a Balatonfűzfői központi helyszínen, Bodor Richárd Eb 3. helyezett mellúszó pedig Pécsett lesz házigazda és képviseli a magyar válogatottat. A rendezvény iránti érdeklődést jelzi, hogy Amerikában teljesítik a 2 km-t az ott tanuló olimpikon úszók, pl. Batházi István egykori háromszoros öbölátúszó bajnok, Batházi Tamás és Gáspár Zsolt is.

Az első futamok országszerte általában 9.00-kor rajtolnak, ezután kb. 45 percenként indulhatnak az úszók kb. 17.00 óráig. A résztvevőknek 40 hosszt, azaz 2000 m-t kell teljesíteni.

Érdekesség, hogy az öbölátúszáshoz hasonlóan díjazzák az abszolút I-III. helyezett női és férfi versenyzőket. 20 év fölött az 5 évenkénti korcsoportokat, valamint a 14 éven aluliak és a 14-19 év közöttiek legjobb fiú és lány versenyzőit tárgyjutalomban részesítik. Külön értékelik a baráti, céges és családi csapatokat is. A hivatalos központi díjkiosztó ünnepséget 2004. november 6-án Hódmezővásárhelyen, az országos szenior úszóverseny kapcsán bonyolítják le, ahol kihirdetik, hogy ki nyeri a Szénási Imre emlékkupát, azaz melyik uszoda tudott több indulót mozgósítani.

Nevezni az egyes helyszíneken egy órával a befejezés előttig lehetséges. A várakozás elkerülése érdekében célszerű előjelentkezni az interneten, illetve a helyszíneken megadott szervezőknél.

További információ a 70/315-0505-ös és az 1/367-3234-es telefonszámokon, email-ben az [email protected] email-címen kérhető. A versenykiírás és a verseny után az eredmények megtalálhatók lesznek az esemény honlapján.

A verseny hivatalosan kiadott mottója: "Hozd magaddal családtagjaidat, de nagymamádat, illetve unokádat se hagyd otthont! Értesítsd úszni szerető ismerőseidet is!"