Vágólapra másolva!
A Magyar Sportügynökség Kft., valamint a Minden Sport Bt. Magyarországon először kidolgozta a "Kispályás Bajnokok Ligája" (továbbiakban: KBL) projektet, és útjára indította a sorozatot. Az "átlagos" kispályás bajnokságokhoz hasonlóan, ebben a sorozatban is 5+1 fő játssza a játékot 20x40 m-es pályákon, 3x2 m-es kapukra. A különbség az, hogy a KBL-ben szereplő csapatok, az európai kupaporondon zajló "Champions League" (továbbiakban: CL) csapatneveit "másolják le", és ugyanabban a rendszerben játszanak, mint a CL résztvevői.

A szervezők eddigi tapasztalatai szerint ma már nem elég kiírni egy kispályás bajnokságot, hanem nélkülözhetetlen színt vinni a szervezésbe.

A KBL megfelel ennek a követelménynek, hiszen olyan hangulatot, légkört teremt ez a lebonyolítási forma, amely nem vetekedhet egy átlagos kispályás bajnoksággal. Emellett a KBL alkalmas arra is, hogy kiegészítő kupasorozatként előkapuja legyen az "átlagos" bajnokságoknak.

A KBL kupasorozat szervezői KBL klub megalakításával szeretnék még vonzóbbá tenni a csapatok számára a CL légkörét, hangulatát, és 2005 májusában, a CL, valamint a KBL küzdelmeinek zárása után sajtótájékoztató keretein belül számolnak be az újszerű és már az induláskor roppant népszerű kezdeményezés tapasztalatairól.

Érdeklődni a szervezőknél lehet, a 70/318-9793-as számon.

Jó játékot és jó szurkolást kívánunk!