Vágólapra másolva!

Hegymászótanfolyamok januárban

A Magyar Hegymászóoktatók Egyesülete (MAHOE) a jövő év januárjában tartja egyhetes magashegyi táborát a Magas-Tátrában. A 2002. január 12. és 20. között zajló tanfolyam díja 37 500 forint, mely a szállás, oktatás, biztosítás díját igen, de az utazás és étkezés költségeit nem tartalmazza. A tanfolyamra jelentkezni december 19-ig van lehetőség.

A túrák komoly felszerelést igényelnek, elengedhetetlen a téli bakancs, melyre szükség esetén hágóvas szerelhető. Egyes hiányzó felszerelések az egyesülettől is kölcsönözhetők. Akik most barátkoznak a hegy- és sziklamászás gondolatával, a magashegyi képzésbe még nem vághatnak bele azonnal. A téli tanfolyamok megkezdéséhez ugyanis feltétel egy nyári alapfokú hegymászó kurzus sikeres elvégzése. A MAHOE tanfolyamával kapcsolatban az a (06-1) 378-2695-ös telefonszámon adnak bővebb felvilágosítást.

Az Excelsior Sportegyesület Hegymászó Szakosztálya az Alpokba (Hochkönig, Ostpreussenhütte) szervezi tanfolyamát 2002. február 24. és március 2. között. December végéig korlátozott számban még lehet jelentkezni. Az oktatás díja 25 000 forint. Az utazást, szállást, étkezést a résztvevőknek egyénileg kell megoldani. Az alapfokú hegymászó vizsga megléte itt is feltétel. A tanfolyam további részleteiről Mészáros Csaba ad felvilágosítást a (06-20) 978-4222-es telefonszámon vagy személyesen az egyesület csütörtöki klubnapján 20 órától (1114 Budapest, Mészöly u. 1.).

Korábban: