Vágólapra másolva!

A legextrémebb csapatjáték ezen képviselői április közepe óta folyó bajnokságukban harcolták ki a jogot a fináléban való szereplésre. Az - inkább játékerő, mint földrajzi elhelyezkedés alapján összeállított - három csoportból két-két alakulat jutott tovább. A Keleti csoportból a budapesti Ördögök és a Székesfehérvár gárdája, a Középső csoportból a Dunaújvárosi Delfinek és a Jászberény Angels, míg a Nyugati csoportból az ETO HC Győr és a Szombathely.

A mérkőzések kétszer húsz percesek, a félidőkben maximum két minutum áll rendelkezésre a pihenéshez. A győzelem kettő, a döntetlen egy pontot ér, azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntenek. Természetesen mindenki játszik mindenkivel, így a délelőtt tíz órakor kezdődő program akár este hatig, hétig is eltarthat.

Az est leszálltával sincs azonban vége a sorozatnak, ugyanis a döntő kétfordulós: szeptember 22-én következik a második stáció, hasonló lebonyolításban. Hogy a csapatok minél nagyobb erőbedobással, tehát minél látványosabban küzdjenek, arról a szervező Marcziskate által felajánlott, egymillió forint értékű összdíjazás gondoskodik. A vándorserleget elhódító győztes például 350 ezer forintnyi görkoris felszerelést kap.

Aki az olvasottak alapján netán kedvet kap a sporthoz, a (06-1) 288-0140-es számon érdeklődhet a részletekről, a nevezés feltételeiről, s ha sikerül csapatot verbuválnia, a jövő tavasszal induló versengéshez akár már csatlakozhat is.

Korábban: