Vágólapra másolva!
Megérkezett a célba Olivier de Kersauson, aki Bruno Peyron Föld-kerülő csúcsát akarta megdönteni a vitorlás Jules Verne Trophy keretében. A francia hajós akkor járt volna sikerrel, ha vasárnap szeli át az Ouessant-szigetnél kijelölt képzeletbeli célvonalat, de amikor "lejárt az idő", még több mint 500 mérföldre volt tőle.

Az útja végül is 68 nap 1 óra 58 perc és 2 másodperc alatt ért véget. Peyron tavaly tavasszal 64 nap 8 óra 37 perc és 40 mp alatt, vagyis több mint három nappal gyorsabban ért körbe.

De Kersausontól az utolsó szakaszon pártolt el a szerencse, addig ugyanis nagyon jól haladt. A Geronimo nevű trimarán a táv elején csaknem háromnapos előnyt szerzett Peyronhoz viszonyítva, még a Horn-fokot is egy nappal és tíz órával hamarabb kerülte meg. Először a Falkland-szigetek után lassult le, ennek eredményeként az Egyenlítőnél már 65 mérföldes hátrányban volt. Később javult a helyzet, múlt pénteken azonban szinte megállt a vitorlás. Akkor már biztosnak látszott, hogy de Kersauson nem jár sikerrel.

Az ugyancsak csúcsdöntésre készülő brit Ellen MacArthur február 24-én, az Indiai-óceánon volt kénytelen feladni vállalkozását, miután hajójának, a Kingfisher II-nek eltört az árboca.