Egy cselgáncsozó testvérpárral lett teljes az ír csapat

Horizontal JUDO
Ireland's Megan Fletcher (white) fights against Austria's Michaela Polleres (blue) in the bronze match of the women's -70kg category during the fifth day of the 2021 Judo World Championships at 'Papp Laszlo' Arena of Budapest Hungary on June 10, 2021. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A cselgáncsozó testvérpárral, Ben és Megan Fletcherrel lett teljes az ír olimpiai csapat, amely minden idők legnépesebb szigetországi küldöttsége lesz.
Vágólapra másolva!

Méghozzá lényegesen nagyobb lesz, mint az eddigi rekordot jelentő riói 81 fős küldöttség: ezúttal 116 ír sportoló szerzett kvótát, számol be az olimpiai hírekre szakosodott Insidethegames.biz oldal. Utolsóként a két dzsúdós kapta meg az indulás jogát. Ben Fletcher sztorija különösen izgalmas, hiszen úgy tartotta meg a kvalifikációra jogosító világranglista helyezését, hogy februárban két helyen is eltört a lába. A 100 kilósok mezőnyében induló sportoló akár a súlycsoport magyar indulójával, Cirjenics Miklóssal is összetalálkozhat a tatamin.

Megan Fletcher (fehérben) küzd az osztrák Michaela Polleresszel a 2021-es világbajnokság bronzmérkőzésén a Papp László Sportarénában Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Ben Fletcher már Rióban is indult, testvére Megan Fletcher azonban először szerepel olimpián, mégpedig a nők 70 kilós mezőnyében indul. Most fordul elő első ízben, hogy Írországból férfi és női cselgáncsozó is kijut az olimpiára.