Legendával edzettek Pattantyúsék

Vágólapra másolva!
A már Londonban lévő három magyar asztaliteniszező közül Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám a sportág egyik legendás alakjával, a hetedik olimpiája előtt álló belga Jean-Michel Saive-vel edzett. Készül az ezúttal egészséges Szávay Ágnes is.
Vágólapra másolva!

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja szerint az Olimpia Parktól félórás útra található ExCelben négy asztalon kezdik meg küzdelmeiket szombaton a pingpongosok, akik hétfőn a főhelyszín mellett két másik teremben is tréningezhettek.

Amíg Zwickl és Pattantyús olimpiai újoncnak számít, addig hétfői tréningpartnerük, Saive a sportág 1988-as olimpiai debütálása óta valamennyi olimpián részt vett, azaz a londoni már a hetedik lesz a számára.

A két magyar női versenyző közül hétfőn még csak Tóth Krisztina tartózkodott a brit fővárosban. A már az 1996-os atlantai játékokon is indult, Sydneyben párosban negyedik helyezett játékos egy kínai származású kongóival edzett.

Szintén már a helyszínen készül a teniszező Szávay Ágnes, aki - a játékosok többségéhez hasonlóan - nem az Olimpiai Faluban, hanem Wimbledon közelében lakik, mivel az All England Lawn Tennis and Croquet Club másfél órás távolságra van az Olimpia Parktól.

Szávay a MOB szerint egészséges, jól megy neki a játék, s edzőjével, "Köves Gáborral mindent elkövetnek, hogy minél tovább meneteljen".