Elképesztő lehetőséget kapott 2020 legjobb női autóversenyzője

Vágólapra másolva!
A Ford raliautóinak fejlesztéséért és gyártásáért felelős M-Sport hivatalos tesztjén vehetett részt Vogel Adrienn. Ez már a második alkalom, hogy meghívták a tavaly az MNASZ által az Év női autóversenyzőjének választott magyar pilótát: tavaly az akkori legújabb fejlesztésú rally4-es Ford Fiestát próbálhatta ki a bemutatás előtt, most a Ford Fiesta rally3-at vezethette.

A FIA ERC ERC3-as kategóriáját 2020-ban hetedik helyen záró Vogel Adri értékes tapasztalatokat szerzett a lengyelországi hivatalos teszten, melyen a 2020-as WRC junior bajnok Tom Kristensson navigált a magyar versenyzőnek, aki a próba után azt mondta:

Vogel Adrienn Lengyelországban tesztelhetett Forrás: Origo

Vogel Adrienn pedig így kommentálta élményeit:

Aszfalton is hatalmas élmény volt, jó volt megtapasztalni egy kicsit erősebb autóval az összkerékhajtást. Ami hiányzik a rally4-es Ford Fiestából, az ebben a rally3-asban mind benne van. A hátulja segíti a fordulást, neutrális a viselkedése, féktávokon is stabil. Jó visszajelzéseket ad, kontrollálható, könnyebb vezetni, mint egy első kerekes Ford Fiestát. A rally4-es autóban szerzett tapasztalatok viszont elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy ilyen autót tudjon vezetni az ember. Még egyszer köszönöm a meghívást, reméljük, lesz folytatás" - nyilatkozta Vogel Adrienn a teszt után nem sokkal.

Vogel Adrienn a tervek szerint idén ismét a rali-Eb futamain indul. Pontos és konkrét versenynaptárát később jelenti be.