Belgium után Tassi a Nordschleifén is dobogós a WTCR-ben

AUTO - WTCR 2020 - RACE OF GERMANY 2020 ALLEMAGNE AUTO CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE CUP Coupe du Monde FIA Motorsport Toursime 09 Tassi Attila (hun), ALL-INKL.DE Munnich Motorsport, Honda Civic TCR, action during the 2020 FIA WTCR Race of Germany,
09 Tassi Attila (hun), ALL-INKL.DE Munnich Motorsport, Honda Civic TCR, action during the 2020 FIA WTCR Race of Germany, 2nd round of the 2020 FIA World Touring Car Cup, on the Nurburgring Nordschleife, from September 24 to 25, 2020 in Nurburg, Germany - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert távollétében is magyar siker született a WTCR németországi fordulóján, Tassi Attila legjobb hondásként a 3. helyezett lett, így a belgiumi forduló után a Nordschleifén is dobogós lett. A Zengő Motorsport spanyol pilótája, Mikel Azcona is szép eredményt ért el.

Az első futamon látottakhoz hasonló körülmények fogadták a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyét a Nordschleifén: a korábbi esőzések nyomán nedves pályán készültek a versenyzők a rajtra, ami ezúttal is a biztonsági autó mögött zajlott. Ez kedvező volt a pole pozícióból kezdő Néstor Girolaminak, a pénteki versenyen nagyot autózó Yann Ehrlacher ellen.

Ehrlacher győzött szombaton Forrás: Joao Filipe / DPPI/Joao Filipe

A Honda versenyzője megtartotta a vezetést a Lynk & Cóval a bajnoki pontverseny élén álló franciával szemben, és a 3-4. helyen is szintén a japán és a kínai márka autói csatáztak Tassi Attila és Thed Björk révén.

A magyar versenyző a pénteki kiesése után ismét jól kezdte a versenyt,

az első körben tartotta magát a gyorsabbnak tűnő svéd pilótával szemben, de a második kör elején Björk kihasználta, hogy Tassi elfékezte magát a célegyenes végén. Addigra már Ehrlacher is megelőzte Girolamit, így a Lynk & Co versenyzői átvették az 1. és a 3. helyet.

Az első körben a pénteki futam privát legjobbja, Tom Coronel hibázott, ezzel a pénteki összetett győztes, Esteban Guerrieri feljött az 5. helyre a Zengő Motorsport versenyzője, Mikel Azcona előtt.

Tassi kihozta a legtöbbet a versenyből és újra dobogóra állhatott Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

A futam első harmada során a holland kicsúszása volt az egyetlen komolyabb incidens, a második körben pedig Gilles Magnus ütközése borzolta a kedélyeket. Az Audival versenyző pilóta orral a gumifalba fúródott, ezért sokáig sárga zászló volt érvényben.

Újabb büntetés a rajt miatt

A belgiumi nyitófordulóhoz hasonlóan ismét büntetést kapott egy esélyes elrontott rajt miatt, ezúttal a hondás Girolami kapott 30 másodpercet, amit a verseny jellegéből adódóan csak a futam végén lehetett érvényesíteni. Ettől függetlenül Björk már a pályán megelőzte, így a Lynk & Co sima kettős győzelmet ért el, a 3. helyen pedig Tassit értékelték, aki Girolami büntetése révén a legjobb hondás lett.

A verseny utolsó harmadában nagyot csatázott a tényleges 7. helyért Yvan Muller és Coronel, a francia veterán végül megelőzte az audis versenyzőt, a Zengő Motorsport színeiben induló Mikel Azcona pedig szorosan üldözte a verseny elején a fűre is kicsúszó Guerrierit. Az utolsó kilométereken előzni is tudott, így Girolami büntetése révén a 4. helyezett lett, ami remek eredmény a magyar csapatnak.

Azcona a végén visszaelőzte Guerrierit, és a 4. lett a Zengő Motorsport színeiben Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

A zengős színekben versenyző másik két magyar induló, Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor ezúttal is a mezőny végén szerepelt, de a biztos célbaérés is pontokat jelentett a számukra a 13-14. helyen, hiszen mindössze 15-en rajtoltak el a vasárnapi futamon, így mindenkinek jutott pont, aki befejezte a versenyt.

A Hyundai csütörtöki döntése értelmében a koreai gyártó ügyfélcsapata, a BRC Racing két-két autója ezen a versenyen sem vett részt, így a címvédő Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini, Nicky Catsburg és Luca Engstler szombaton sem állt rajthoz. Egyelőre nincs döntés azzal kapcsolatban, hogy a szezon további versenyein ismét várható-e a szereplésük.

A 4. futam végeredménye