Vágólapra másolva!
Nagy erőkkel készül a visszatérésre a csapat, ami felfedezte Michelisz Norbertet.

A korábban bemutatott Boldizs Bence után teljessé vált a Zengő Motorsport felállása az idei túraautó-világkupa (WTCR) versenyeire. A koronavírus miatt az idei szezont teljesen Európában futja a mezőny, ez lehetőséget biztosít arra, hogy a Michelisz Norbertet felfedező csapat visszatérjen a sorozatba, ráadásul három vadonatúj Cuprával.

A Zengő Motorsport újra csatlakozik a mezőnyhöz Forrás: WTCR

Az egyik autót Boldizs kapja, a másikat a csapatnál régóta versenyző, 43 esztendős Kismarty-Lechner Gábor, a harmadikat pedig a tehetséges spanyol pilóta, Mikel Azcona vezeti majd. Az autók szeptember elejére készülnek el, így a Zengő Motorsport nem fog tesztelni a Salzburgringen esedékes idénynyitó előtt.

„A Zengő Motorsport már 2010 óta a WTCC, és most már a WTCR tagja – nyilatkozta Zengő Zoltán csapattulajdonos. – A 2019-es szezont nem tudtuk elkezdeni, de reméljük, hogy a következő évek során itt leszünk. Az az álmom és a célom, hogy ismét magyar versenyzővel és magyar csapattal nyerjünk bajnokságot, ahogy Michelisz Norberttel tettük, amikor győzött a WTCC Trophy-ban, de akkor sem leszek szomorú, ha Mikel Azcona éri el ezt a célt.”

Boldizs révén a csapat egy jövőbeli bajnokaspiránssal számol, Kismarty-Lechner pedig a csapatfőnök szerint igazolja, hogy az ő életkorában is elérhetők a célok. Azcona a TCR Europe korábbi bajnoka, és nyert már futamot a WTCR-ben is.

Ilyen lesz az új Cupra Forrás: Cupra

„Mikel még mindig fiatal, de már nagyon tapasztalt – vélte a csapatfőnök, aki külön köszönetet mondott a MOL-nak is. – Reméljük, hogy nagy eredményeket és jó helyezéseket érhetünk el vele. A tapasztalata miatt is szükségünk van rá, mert már ismeri az új Cuprát” – tette