Hazai versenyén sem engedte el a balszerencse Herczig Norbert kezét

HERCZIG Norbert; FERENCZ Ramón
Nyíregyházán is balszerencsés volt Herczig Norbert, a MOL Racing Team versenyzője
Vágólapra másolva!
A magyar Eb-futamon elért ötödik hely összetett ötödik helyet ért az ERC-idényben Herczig Norbertnek. Ezzel a MOL Racing Team - 2019-es szezonban rengeteg probléma által hátráltatott - versenyzője egy helyet javított tavalyi pozíciójához képest a pontversenyben.

- sóhajtott nagyot Herczig Norbi, a Rally Hungary után a MOL Csapat oldalának adott interjújában.

Norbiék - akik a számmisztika jegyében ráadásul az ötös rajtszámmal versenyeztek - frenetikus vasárnapi teljesítményüknek köszönhették az ötödik helyet, ami lehetett volna még jobb is, ha vasárnap nem jön egy újabb defekt, hiszen Norbiék a negyedik helyig verekedték fel magukat. De jött.

Nyíregyházán is balszerencsés volt Herczig Norbert, a MOL Racing Team versenyzője Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

BESZEDTE A SARCÁT AZ ESŐGUMI

- magyarázta Norbi.

"A raliversenyzők 80 százalékban szerzik, 20-ban kapják a defekteket. Én mindig tudom, hogy hol követek el hibát, aminek defekt az eredménye, most viszont szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a 20 százalékban voltunk"

- tette hozzá nevetve a MOL Racing Team pilótája.

Norbiék már a szombati versenynapon nagyon nehéz helyzetbe kerültek, hiszen három defektet is elszenvedtek, de vasárnap óriásit ment a négyszeres abszolút magyar bajnok. Amint a technikai gondok elkerülték, azonnal az élmezőnyben tudtak menni, nyertek szakaszt és többször végeztek dobogós helyen a gyorsaságikon, így szép lassan közelített az élmezőnyhöz összesítésben is.

Herczig Norbert az 5. helyen zárt a pontversenyben a 2019-es rali-Eb-n Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A körülményekről mindennél többet mond ez a brilliáns videó, ahol az látszik, hogy Herczig Norbi a vízre felúszó autót elképesztő technikával fogja meg, és így elkerüli, hogy a fák között érjen véget a MOL Racing Team versenye.

Ezt a szakaszt egyébként - pont a veszélyessége miatt - később törölték a szervezők. Norbi megmutatta, hogyan kell elkerülni a balesetet, de talán ez másoknak nem sikerült volna, így jogosnak tűnik a döntés.

ESÉLY LETT VOLNA MEGNYERNI A VERSENYT

Norbiékat tavaly többször segítette a szerencse, így végeztek végül a hatodik helyen életük első Európa-bajnoki sorozatában, és bár furcsán hangzik,

idén úgy tudtak egy helyet javítani összesítésben, hogy kis túlzással mindenféle balszerencse érte őket.

"Lehetett volna jobb is, de igazából csak egy dolgot fájlalok az egész idényben: ezt az utolsó versenyt. Nagyon vártuk, hogy magyar közönség előtt, hazai pályán versenyezhessünk, és titkon bíztam benne, hogy egy kiemelkedő eredménnyel tudjuk megköszönni az egész éves támogatást a szurkolóknak és a támogatóknak."

- tette hozzá nevetve Norbi.

- zárta a gondolatait Norbi.