Egy magyar lett a király Cristiano Ronaldo hazájában

Michelisz Norbert fantasztikusat ment Vila Realban
MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, portrait celebrating his pole position during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of Portugal, Vila Real from july 5 to 7 - Photo Xavi Bonilla / DPPI
Vágólapra másolva!
Idei káprázatos teljesítményét folytatva pole pozícióból indulhat Michelisz Norbert a túraautó-világkupa első Vila Real-i futamán. A BRC Hyundai N Squadra Corse magyar versenyzője volt az első a mezőnyből, aki bement a 2 perces köridő alá, 1.59.498-as, pályacsúcsot jelentő idején nem is tudott javítani senki a portugáliai hétvége első időmérőjén. 

Michelisz mellől márkatársa, Augusto Farfus indulhat a BRC Hyundai N LUKOIL Racing Team Hyundai i30 N TCR-ével; a brazil mindössze 299 ezreddel maradt le a magyar versenyző mögött. A harmadik rajtkockát pedig a Cyan Performance Lynk & Co fiatal francia versenyzője, Yann Ehrlacher szerezte meg a Lynk & Co 03 TCR-rel.

Michelisz Norbert hatalmasat ment Vila Realban Forrás: Xavi Bonilla / DPPI/Xavi Bonilla/Xavi Bonilla

Michelisz fantasztikus formáját mutatja, hogy az időmérő feléig vezetett, akkor Rob Huff vette át tőle az első helyet egy időre a Hyundaioknál sokkal könnyebb Volkswagen Golffal, de a Sébasitan Loeb Racing világbajnok versenyzője nem tudta megtartani pozícióját, mert utolsó gyorskörén a hímesházi pilóta óriásit villantott. A leintés után elégedetten elemezte az időmérőt a helyszínen az Origónak.

"Nem maradt benne semmi, az első pillanattól kezdve jól éreztem magam az autóban, nagyon jól összeállt minden, főleg az utolsó kör, úgyhogy jó nap ez eddig. Tegnap a szabadedzés után kicsit csalódott voltam, mert nem igazán találtuk azt az irányt, amit tavaly éreztem, de szerencsére ma jó irányba mentünk.

Nagyobbat léptünk előre, mint amekkorát a legoptimistább esetben vártam volna, ez lehetett a kulcs.

Mindig jó, ha csapattárs indul mellőlem, igaz, láthattuk tavaly, hogy ebből is lehet nagy baleset, de ha lehetne, akkor mindenképp ilyen felállást választanék."

Michelisz bajnokságban vezető legnagyobb ellenfele, Esteban Guerrieri mindössze a 19. helyet szerezte meg a Münnich Motorsport Hondájával. A mezőny másik magyarja, a KCMG Hondájával versenyző Tassi Attila 17. lett.

A WTCR első Vila Real-i futama magyar idő szerint 16.15-kor rajtol.