Megvan a dobogó Michelisznek Zandvoortban!

AUTO - WTCR  ZANDVOORT  2019 AUTO CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE CUP FIA HOLLAND HOLLANDE Motorsport TOURISME europe wtcr 05 MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car c
05 MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of Zandvoort, Netherlands from May 17 to 19 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Harmadik helyről indulva harmadik lett Michelisz Norbert a túraautó-világkupa zandvoorti főfutamán. Az olasz BRC Racing Team magyar versenyzője a rajtnál visszacsúszott a negyedik helyre, de az utolsó métereken megelőzte csapattársát, Augusto Farfust, így a harmadik helyen ért célba. 

A harmadik helyről induló Michelisz jól kapta el a rajtot, márkatársa, Augusto Farfus mégis megelőzte. Végig kevés volt a különbség kettejük között, a leintés előtt nem sokkal Michelisz visszaszerezte harmadik helyét - mint később kiderült - csapatutasításra, hiszen az összetettben negyedik helyen áll, míg Farfusnak alig feleannyi pontja van. A magyar versenyző így zsinórban a harmadik hétvégén állhatott dobogóra.

A verseny legtöbb izgalmát a Cyan Racing csapatutasításai adták: az élről induló Ehrlacher és a második helyről rajtoló Thed Björk a rajtnál majdnem összetörték egymást. Björk megelőzte a fiatal franciát, de a csapatrádión megkérték a svédet, hogy engedje előre Ehrlacher-t. Az utolsó körökben aztán újabb cserére utasították a pilótákat, érthetően nem könnyen engedelmeskedett Ehrlacher, aki egykedvűen is szállt ki az autóból. Ezt leszámítva alig egy-két előzést láthattunk csak a legendás, de annál unalmasabb zandvoorti pályán, ahová épp jövőre tér vissza a Forma-1.

Zsinórban a harmadik hétvégén állhatott dobogóra Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Michelisz Norbert az eredményhirdetés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, nem neki kellett volna harmadikként célba érnie.

Michelisz összetettben a negyedik helyen áll 130 ponttal. Esteban Guerrieri vezeti a bajnokságot 161 ponttal, a második helyezett Thed Björknek 150, a harmadik Nestor Girolaminak 135 pontja van.

A túraautó-világkupa június 21-22-én Németországban, a Nürburgringen folytatódik.