Vágólapra másolva!
Nem kell külföldre mennünk ahhoz, hogy megszállott rajongókat találjunk az autósportban: Michelisz Norbert nemzetközi karrierje felfelé ívelése óta gyűjti maga köré a szurkolókat, de a legkeményebb mag néhány tagja már ennél is régebben, Szuzuki-kupás éveitől biztatja a túraautó-világkupa magyar menőjét. Anya és lánya szakadó esőben, süvítő szélben is ott ül a Hungaroring vagy a Szlovákiaring lelátóján, hogy kiszurkolja a győzelmet kedvencének. Jutalmuk pedig meg is van a kitartásukért: szépen gyarapodó dobogós helyek és egy hatalmas üveg pezsgő formájában.

Pálfiné Haisz Zsuzsanna több mint tíz éve rajongója a túraautózás csúcsának. Az akkor még világbajnokságként futó sorozatba, a WTCC-be Rob Huff miatt szeretett bele, az Origónak azt mondta, azért, mert Forma-1-es nagy kedvencéhez, Nigel Manselléhez hasonló a brit világbajnok karaktere.

"Hatalmas Forma-1-rajongó voltam a 80-as években, azon keresztül szerettem meg minden autós sorozatot.

Rob Huff egy igazán kedves, mosolygós szereplője a mezőnynek, olyan, mint Norbi, ő is mindig előzékeny, kedves, türelmes a rajongókkal. Szuzuki-kupás évei óta szeretem és figyelem őt, a lányom viszont csak az első magyarországi WTCC-n csöppent bele ebbe az egészbe" - meséli a vezérszurkoló édesanya.

Anya és lánya Michelisz minden versenyét megnézi Forrás: Origo

"Az első futam a lelátóról, a Hungaroringen, 2011-ben szerelem lett első hallásra.

A hangulat, a drukkolás, az az elképesztő energia, ami ott felszabadult, fantasztikus volt.

Rengeteg személyes élményünk van Norbival, nem is nagyon lehet felsorolni, de talán az egyik legviccesebb, mikor tavaly, Vila Real után a sérült kezét egy felfújható kalapáccsal tettük rendbe itt Szlovákiában" - emlékszik vissza Haisz Barbara.

Szlovákiában is hatalmas tömeg volt kíváncsi Micheliszre Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Anya és lánya teljesen megfertőződött a túraautókórral, de egyelőre csak a magyarországi és a szlovákiai versenyekre tudják elkísérni kedvencüket. Tévében viszont egyetlen futamot sem hagynak ki.

"Úgy szurkolunk, hogy az egész utca hallja. Ha Norbi kiesik, kikapcsoljuk a tévét, ott is hagyjuk az egészet, de ha nyer, az asztalon táncolunk" - avatott be szokásaikba Zsuzsa.

Itt még vannak grid girlök, akcióban és hangulatban még annyira sincs hiány Forrás: Marcel Langer / DPPI/mlan2019/Marcel Langer

Michelisz Norbert remekül sikerült idei szlovákiai hétvégéjéről (54 pontot szerzett egy második, egy harmadik és egy hatodik hellyel) sem mentek el üres kézzel a törzsszurkolók: megszerezték Michelisz pezsgőjét.

"A díjkiosztó után majdnem kicsúszott Norbi kezéből a díja, úgy kaptam el, majd megfogtam a pezsgőjét is, és a sajtótájékoztatóra rohanva azt már nem kérte vissza, hanem azt mondta, igyuk meg nyugodtan. Úgyhogy szétosztottuk a legkeményebb mag tagjai között" - mesélte büszkén anya és lánya.

A túraautó-világkupa most hétvégén a hollandiai Zandvoortban folytatódik, ahol a WTCR mezőnye a legnagyobb helyi attrakciónak számító Jumbo Racedagen rendezvény betétfutamaként futja majd három versenyét. A hétvégi programot Max Verstappen F1-es bemutatója köré építik, tavaly százezernél is több ember volt kíváncsi a hatalmas show-ra. Az Origo egész hétvégén élőben jelentkezik a helyszínről.

Elképesztő tömeg kíváncsi minden évben a Red Bull és Max Verstappen bemutatójára, 2020-tól pedig vissza is kapja a Forma-1-et Zandvoort Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

A túraautó-világkupa (WTCR) hétvégi programja Zandvoortban:

Péntek

12.45 - első szabadedzés
15.20 - második szabadedzés

Szombat

08.05 - első időmérő
14.35 - első verseny (nyitófutam)

Vasárnap

08.00 - második időmérő
13.15 - második verseny (fordított rajtrácsos)
16.35 - harmadik verseny (főfutam)