Vágólapra másolva!
Az esős, hideg időben nagyobb baleset nélkül rajtolt el a túraautó-világkupa 27 autós mezőnye a Hungaroringen. A fordított rajtrácsos második versenyen voltak azért lökdösődések, a csúszós pályán volt olyan kör is, amiben egyszerre négy-öt autó vágta le a sikánt. A tizedik helyről induló Michelisz Norbert sajnos nem tudta befejezni a versenyt, a boxban várta a leintést. A 17. rajtkockából startoló Tassi Attila a nyolcadik lett. A 27. helyről vágott neki a versenynek a szabadkártyás Tenke Tamás, aki végül - a kieséseknek köszönhetően - a 18. helyen ért célba. 

Tassi Attila nemcsak fantasztikusan versenyzett, mesterien csatázott Rob Huffal, de meg is futotta a verseny leggyorsabb körét: 1:55.933-mal.

Tassi Attila kilenc helyet jött fel a futamon, megfutotta a verseny leggyorsabb körét Fotó: Csudai Sándor - Origo

A csúszós aszfalton nyoma sem volt a szombati unalmas, vonatozós versenynek, másodpercről másodpercre változott a helyzet, szó szerint körről körre más volt az állás.

A 27 versenyzőből tizenegyen nem tudták befejezni a futamot, ez jól mutatja, hogy milyen nehezek voltak a körülmények.

A hatodik helyről rajtoló Nestor Girolamit azonban legkevésbé sem zavarta sem az esős aszfalt, sem a tumultus körülötte. Az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport versenyzője gyönyörű autózással szerezte meg a vezető helyet, és el sem engedte a végéig, így a szombati nyitófutam után a vasárnapi fordított rajtrácsos versenyt is megnyerte. Mögötte Jean Karl-Vernay lett a második a Leopard Racing Audijával, és Daniel Haglöf a harmadik a PWR Cuprájával.

Michelisz Norbert tehát a garázsban fejezte be a versenyt, Tassi Attila pedig a futam leggyorsabb körével a nyolcadik helyen ért célba.

A főfutam 17 órakor kezdődik, Michelisz Norbert az élről, Tassi Attila a 17. helyről indul.