Vágólapra másolva!
A Super 1600 kategória kétszeres Európa-bajnoka újra a ralikrossz kontinensbajnokságán versenyez, ezúttal azonban már az összkerékhajtású Supercar géposztályban áll rajthoz. Az EKS színeiben vág neki a szezon utolsó két versenyének.

Az autókrosszban és ralikrosszban is Európa-bajnoki címeket szerző 26 éves Szabó Krisztián a Supercar Európa-bajnokság hátralevő két, francia (szeptember 1-2.) és lett (szeptember 15-16.) fordulóján szerepel, melyeken a 2016-os ralikrossz-világbajnok, Mattias Ekström csapata, az EKS színeiben versenyez.

Krisztián júliusban Rigában tesztelte az EKS Audi S1-ét, azt az autót, amellyel rövidesen élesben is bizonyíthat

- olvasható az Origóhoz eljuttatott közleményben.

Szabó Krisztián júliusban Rigában tesztelte az EKS Audi S1-ét Forrás: Kerekes Péter

Így kaptam meg a lehetőséget, hogy azzal az autóval elindulhatok az Európa-bajnokság két versenyén. Nagyon örülök ennek, hiszen ez továbblépés karrieremben. Szépen-lassan, de remélem, hogy stabilan haladok előre" – mondta a Super 1600 kategória 2016-ös és 2017-es Európa-bajnoka, aki a tavalyi szezonzáró után indul el ismét Eb-fordulón, már az erősebb, összkerékhajtású, turbós gépeket felvonultató Supercar divízióban.

„Az EKS a ralikrossz-vb jelenlegi három nagycsapatának egyike, a Peugeot és Solberg-féle Volkswagen mellett.

A három csapat valamelyikéhez bekerülni nagy dolognak számít, még akkor is, ha csak az Európa-bajnokságról van szó.

Az autó előző fejlesztésű, mivel pedig az idei Audi majdnem egy másodperccel gyorsabb, a világbajnokságon nem lenne sok esélye. Ez is az egyik oka, hogy az Eb-n indulok el, amellett persze, hogy itt célszerűbb elkezdeni a tanulási folyamatot."

Szabó Krisztián célja a szeptemberi versenyeken, hogy dobogóra álljon.