Michelisz újra az élmezőnyben: őrült időmérőn harmadik lett

AUTO - WTCR PORTUGAL 2018 auto championnat du monde circuit course fia motorsport tourisme NAGY Norbert, (hun), Seat Cupra TCR team Zengo Motorsport, portrait MICHELISZ Norbert, (hun), Hyundai i30 N TCR team BRC Racing, portrait HOMOLA Mato, (svk), Peugeo
NAGY Norbert, (hun), Seat Cupra TCR team Zengo Motorsport, portrait MICHELISZ Norbert, (hun), Hyundai i30 N TCR team BRC Racing, portrait HOMOLA Mato, (svk), Peugeot 308 TCR team DG Sport Competition, portrait during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup of Portugal, Vila Real from june 22 to 24 - Photo Francois Flamand / DPPI
Vágólapra másolva!
Négyszer szakították meg piros zászlóval a túraautó-világkupa portugáliai fordulójának első időmérőjét. A Vila Real utcáin kialakított pályán a figyelmeztető bólyák és balesetek okoztak folyamatos fennakadást.

Képtelen volt tíz percet egyben megtenni a WTCR mezőnye Vila Realban: kétszer azért állították meg az időmérőt, mert egy-egy bólyát kiütöttek a versenyzők a helyükről, kétszer pedig kisebb kicsúszás miatt. Előbb Morbidelli, majd Vernay is eltalálta a szalagkorlátot, a mentés idejére megszakították az etapot.

Nagy Norbert (balról), Michelisz Norbert és Mato Homola itt már a következő, szlovákiai versenyre készül Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

A BRC Racing Hyundai i30 N TCR-ével versenyző Michelisz Norbert az elejétől fogva jó tempót autózott, nem úgy, mint a legutóbbi fordulón, Zandvoortban.

Hollandiában a kiegyenlítő- és kompenzációs nehezítések miatt csak a mezőny végén vergődtek a koreai gyártó autói, most azonban valamennyit visszakaptak a Hyundaiok:

Portugáliában 10 mm-rel alacsonyabb hasmagassággal, és 10 kg-mal kevesebb ballasztsúllyal mehetnek, a 97.5 százalékra csökkentett motorteljesítményen azonban nem változtattak. A piros zászlókkal teletűzdelt időmérőn nem volt könnyű tartani a ritmust, de a magyar versenyzőnek sikerült.

Alapvetően örülök a harmadik helynek, sokkal többet nem tudtam volna ehhez a köridőhöz hozzátenni, ez volt ma maximum.

Jobb volt az autó, mint amire számítottam az új BoP-vel, a hétvége előtt még az első tízbe kerülés tűnt csak reális célnak.

Most azonban, hogy tempóból megvan a harmadik legjobb idő, abban benne van az is, hogy egy problémamentes hétvégén pontokat gyűjthetünk. Kulcsfontosságú a rajt, és hogy a jokerkört hogyan tudjuk időzíteni" - mondta az Origónak Michelisz Norbert.

A mezőny másik két magyarja, a Zengő Motorsport Cuprájával versenyző Szabó Zsolt a 12., Nagy Norbert a 23. helyen zárta az időmérőt. A pole pozíciót a Sébastien Loeb Racing Volkswagen Golfjával Rob Huff szerezte meg, második helyről csapattársa, Mehdi Bennani indulhat.

Az első portugáliai futam magyar idő szerint 16.40-kor kezdődik.