Vágólapra másolva!
Csalódottan, de a szokásos higgadtsággal kommentálta Michelisz Norbert, hogy pont nélkül, egy ütközés után, a pálya szélén ért véget a nürburgringi WTCR-főfutama. Nem sokkal a vége előtt Rob Huffot próbálta megelőzni a Nordschleifén, és mindketten a füvön végezték.

A szombati nyitó futamon gyönyörű szélárnyékozással szerezte meg az ötödik helyet a BRC Racing Team magyar versenyzője a Hyundai i30 N TCR-rel úgy, hogy a nyolcadikról indult. Ennél több a főszereplő szerint sem volt abban a versenyben. "A főfutamra összpontosítottam, egyben akartam tartani az autót.

- mondta a helyszínen az Origónak.

Az időmérő után még minden biztató volt, elég jó a Nürburgringen a harmadik helyről rajtolni Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

A főfutamon már az indulás sem volt sima, hiába a harmadik rajthely. "A rajtnál kicsit úgy éreztem magam, mintha minden szituációt bal lábbal fogadtam volna. Nem volt túl jó a rajtom, fékeztünk az egyes kanyarban.

Próbáltam a külső íven Vervisch mellé érkezni, de belső íven megjött Muller, összeértünk és elég keményen megütötte a jobb első futóművet.

Visszaestem a hatodik helyre, akkor meg jött Guerrieri. Addig nem akarok ítélkezni, amíg nem láttam a szituációt kívülről, de most azt mondom, az nem egy olyan hely, ahol előzni lehet, kicsit elmérhette a féktávot."

Esteban Guerrieri 10 másodperces büntetést kapott a Michelisz-manőver miatt Forrás: Paulo maria / DPPI/Paulo Maria

Az argentin versenyző tíz másodperces büntetést kapott ugyan a nem teljesen tiszta előzésért, de ez nem sokat segített a magyaron, aki ekkor már a tizenegyedik helyre esett vissza. Az élmezőnyben Yann Ehrlacher Hondája megállt, így Michelisz már a pontszerző 10. helyre ugrott, ekkor jött az ütközése Rob Huff Volkswagen Golfjával. "Az volt a célom, hogy ne veszítsek semmit Oriolával és Vernay-vel szemben.

Nem akartam leszakadni tőlük, próbáltam a lehető legkorábban megelőzni Huffot, de szerintem annyira szűk volt ott, hogy nem tudott elég helyet hagyni nekem.

Összeért a két autó és mindketten kiestünk."

Egymásnak feszült a Golf és a Hyundai Forrás: Origo

Michelisz az Origónak azt is elárulta, nem feltétlenül a tizedik helyért járó néhány pontot sajnálja. "Sokkal inkább bánt az, ami a futam korábbi részében történt.

Csalódott vagyok, mert csapat szinten nem úgy sikerült a versenyünk, ahogy szerettük volna, de volt már ennél rosszabb hétvégénk is."

Sosem jelent jót, mikor egy versenyautó így jön le a pályáról Forrás: Origo

Michelisznél sokkal szűkszavúbban, szemmel láthatóan dühösen kommentálta a történteket a csetepaté másik résztvevője, Rob Huff. A WTCC 2012-es világbajnoka az Origónak csak néhány mondatban reagált az esetre.

"Persze, hogy feldúlt vagyok, értékes pontokat vesztettem.

Huff némi feldúltsággal a hangjában, szűkszavúan kommentálta a történteket Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

Nem tudok mást mondani, csak amit - gondolom - kívülről is látni lehetett: Norbi mellém jött és összeütköztünk. Előtte gondom volt a motorral, vesztettem az erőből, négy autó rendben elment mellettem, az ötödik nem."

A túraautó-világkupa sorozata május 19-én Hollandiában, Zandvoortban folytatódik.