Vágólapra másolva!
Nem lesz magyar első sor a túraautó-világkupa hungaroringi második versenyén. Tassi Attila az időmérő eredménye alapján eredetileg a második helyről indulhatott volna a fordított pole-t megszerző M1RA-s Nagy Dániel mellől, de a KCMG fiatal magyar versenyzőjének az időmérőn futott összes idejét törölték. 

Csak a rajtrács végéről, a 26. helyről indulhat mindkét vasárnapi WTCR-futamon a szabadkártyás Tassi Attila. A fordított rajtrácsos nyitó futamon övé lett volna a második rajthely, de előbb visszasorolták, mivel utolsó gyors körét századokkal a leintés után kezdte meg.

A versenybírók legfrissebb döntése alapján pedig valamennyi köridejét elvették, mert nem ment be a kötelező mérlegelésre.

Tassi Attila időmérője nem úgy sikerült, ahogyan szerette volna Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ez alapján a 15.30-kor kezdődő első versenyen a Sébastien Loeb Racing brit versenyzője, Rob Huff indulhat az élről a Volkswagen Golf GTI TCR-rel, mellőle a M1RA magyarja, a hétvége másik szabadkártyása, Nagy Dániel foglalja el a második rajtkockát, harmadik helyről Huff csapattársa, Mehdi Bennani indulhat. Michelisz Norbert ezen a futamon a tizedik pozícióból várhatja a zöld lámpát.

Nagy Dániel a második rajtkockának is örül Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mezőny másik két magyarja, a Zengő Motorsport színeiben induló Nagy Norbert a 11., Szabó Zsolt Dávid pedig a 12. helyről rajtol a Cuprákkal.

Nagy Norbert (középen) mindkét versenyen a 11. helyről indul a Zengő Motorsport Cuprájával Fotó: Csudai Sándor - Origo

A vasárnapi főfutamot Michelisz Norbert az első helyről kezdheti a BRC Racing Hyundai i30 N TCR-ével,

mellőle csapattársa, Gabriele Tarquini, a harmadik, negyedik helyről pedig két ALL-INKL.COM Münnich Motorsportos Honda Civic-kel Esteban Guerrieri és Yann Ehrlacher rajtolhat. A M1RA-s Nagy Dániel a 9., a Zengő Motorsportos Nagy Norbert a 11., Szabó Zsolt a 12. pozícióból startol.

A 15.30-kor és a 16.55-kor kezdődő versenyeket percről percre közvetítjük az Origón.