Michelisz megszerezte a pole-t Japánban

AUTO - WTCC MOTEGI  2017 auto championnat du monde circuit course fia japon motorsport octobre tourisme wtcc MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Castrol Honda WTC ambiance portrait during the 2017 FIA WTCC World Touring Car Championship race at Moteg
MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Castrol Honda WTC ambiance portrait during the 2017 FIA WTCC World Touring Car Championship race at Motegi from october 27 to 29, Japan - Photo Gregory Lenormand / DPPI
Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert egyelőre megállíthatatlan Japánban. A túraautó-világbajnokságban szereplő gyári Honda csapat magyar versenyzője nemcsak a két szabadedzést nyerte meg, hanem az időmérőn is ő volt a leggyorsabb. A térségben tomboló tájfun miatt késve érkezett meg a sorozat felszerelését szállító hajó Kínából, így egy szabadedzést, az időmérőket, valamint a futamokat is vasárnap rendezik. 

A Honda hazai pályáján,

a japán Motegiben megszerzett pole pozíció idén már a harmadik időmérős győzelme Michelisznek.

Ő az egyetlen a mezőnyben, aki egynél többször lett a kvalifikáció leggyorsabbja. A magyar tehát az első rajtkockából indul a reggel nyolckor rajtoló főfutamon, a nyitó versenyen a fordított rajtrács miatt a tizedik helyről rajtolna, de mivel két autót is hátrébb soroltak előle, így a nyolcadik helyről kezdheti meg az esős japán futamot nem sokkal fél hét előtt. A nyitóversenyen az amerikai Kevin Gleason indul az élről a Ladával.

Michelisz volt a leggyorsabb az időmérőn Motegiben Forrás: Gregory Lenormand / DPPI/@ GREGORY LENORMAND / DPPI/Gregory Lenormand

Michelisz az időmérő után azt mondta:

Az autó tökéletes, úgyhogy mindenem megvolt a győzelemhez. Igaz, a Q3-ban futott gyors köröm nem volt a legjobb, az esős időben két buta hibát is vétettem, de nagyon jó versenyünk lehet.

Elnézve a pontverseny aktuális állását ez a pole nem is jöhetett volna jobbkor, remélem, hogy a két futamon is a lehető legtöbb pontot szerzem meg."

A Zengő Motorsport versenyzője, Nagy Dániel remek teljesítménnyel most először bejutott a Q2-be, vagyis a leggyorsabb 12 közé, és mindössze öt ezred másodperccel csúszott le a fordított pole-t érő tizedik helyről. Csapattársa, Szabó Zsolt a 16. helyet szerezte meg.