Sokan akarják holtan látni: retteg a börtönből szabadult Oscar Pistorius

trial Horizontal
(FILES) In this file photo taken on July 06, 2016 South African Paralympian athlete Oscar Pistorius (C) speaks to a man at the High Court in Pretoria, after being sentenced to six years in jail for murdering his girlfriend Reeva Steenkamp three years ago. South Africa's highest court has rejected Oscar Pistorius's request to appeal against his 13-year jail term, on April 9, 2018, ending the long legal battle over his killing of his girlfriend in 2013. The former Paralympic athlete, 31, had asked the Constitutional Court to review the jail term, which was increased to 13 years in November. / AFP PHOTO / POOL / MARCO LONGARI
Vágólapra másolva!
Mint ismert, a hatszoros paralimpiai bajnok Oscar Pistoriust 11 évvel a barátnője, Reeva Steenkamp meggyilkolása után feltételesen szabadlábra helyezték. Most attól tart, hogy bérgyilkosok vadásznak majd rá.

Szabadult Oscar Pistorius, aki Valentin-napon lőtte agyon a barátnőjét

Oscar Pistorius - akinek mindkét lábát 11 hónapos korában kellett amputálni, ezt követően protéziseket kapott - a gyilkossági tárgyaláson azt vallotta, hogy tévedésből ölte meg a 29 éves barátnőjét, Reeva Steenkampot, akiről azt hitte, hogy betörő.

Oscar Pistorius még nem lélegezhet fel Forrás: AFP/Marco Longari

A sportoló barátnője az éjszaka közepén a fürdőszobában volt, amikor Pistorius négyszer belőtt az ajtón a 9 mm-es pisztolyával.

2014-ben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt öt év letöltendő börtönbüntetést kapott a hatszoros paralimpiai bajnok. Az ítéletet 2015-ben felülvizsgálták, és végül 13 év és öt hónap börtönbüntetésre ítélték.

Pénteken öt évvel a végleges szabadulása előtt feltételesen szabadlábra helyezték Dél-Afrikában.

Oscar Pistoriusra több bérgyilkos is vadászni fog

A helyi büntetés-végrehajtási szolgálat (DCS) azonban kijelentette, hogy mindent igyekeznek a legnagyobb titokban csinálni,

ugyanis attól tartanak, hogy Pistoriusra több bérgyilkos is vadászni fog

– írja a Daily Mail.

"A szállítási tervekre és a kiadás idejére vonatkozó részletek nem hozhatók nyilvánosságra. Az ilyen részletek nyilvánosságra hozatala biztonsági fenyegetést jelenthet a fogvatartott és más érintett felek számára" – jelezte a DCS a Bors beszámolóa szerint. Továbbá megtiltották a 37 éves paralimpikonnak, hogy bármilyen médiumnak interjút adjon, ugyanis ez is növelné az ellene való támadásnak a kockázatát.

– mondta Williams-Thomas újságíró, aki szerint sokan annyira gyűlölik az exsportolót, hogy az életére törnének.

Pistoriusról megállapították, hogy alkalmas a társadalmi reintegrációra, ám kijelöltek mellé egy tisztviselőt. Pistorius a nagybátyja tulajdonában lévő birtokra vonulhat vissza a dél-afrikai Pretoria városában. A területet fegyveresek fogják majd őrizni a nap 24 órájában.