Az adócsalás és sikkasztás miatt elítélt Boris Becker zokogott a börtönben

tennis Horizontal FRENCH TENNIS OPEN STAND CELEBRITY
(FILES) This file photo taken on June 3, 2016 shows German former tennis player Boris Becker attending the men's semi-final match between Austria's Dominic Thiem and Serbia's Novak Djokovic at the Roland Garros 2016 French Tennis Open in Paris. Former German tennis star Boris Becker has been declared bankrupt by a court in London after failing to pay a "substantial" long-standing debt since 2015. / AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi történetet mesélt el a Berlinale 2023 rendezvényen a börtönviselt korábbi teniszklasszis, Boris Becker. Az adócsalás és sikkasztás miatt elítélt német sportoló ugyanis zokogott tavaly a börtönben, ám nem a körülmények miatt, hanem teljesen más okból.

Boris Becker csak a börtönből láthatta egyik kedvenc teniszezője, tanítványa nagy sikerét, amint

Novak Djokovics megnyerte a wimbledoni füves pályás tenisz-világbajnokságot. A korábbi teniszező nem is bírt az érzelmeivel, zokogott a börtönben.

Novak Djokovicot családtagnak tekinti Boris Becker Forrás: AFP/Nicolas Gouhier

A berlini filmfesztiválon azt mondta a sajtónak Becker, hogy családtagjának tekinti Djokovicot, így nagyon örül a sikereinek.

A német legenda 2016-ig volt a szerb klasszis edzője. Becker azt is elárulta, hogy az angliai börtönben töltött ideje alatt Djokovic a nélkülöző családtagjait támogatta.

Boris Becker zokogott a börtönben Forrás: AFP/Miguel Medina

A Bors beszámolója szerint ez a történet is bekerült abba a „Bumm! Bumm! A világ Boris Becker ellen" című, az egykori német teniszező életéről szóló kétrészes dokumentumfilmbe, amit az Oscar-díjas Alex Gibney rendezett.

"Nagyszerű érzés szabadnak és békében lenni önmagammal" - mondta Becker, aki hozzátette, mindannyiunknak javítani kell a személyiségünket.

Majd arról is beszélt, hogy a a teniszpályán az elméje menti meg a játékost, ez segített neki a nehéz pillanatokban is. "Félsz, tiszteled az ellenfelet, de ez más helyzet volt, hiszen nem tudod, milyen az élet a börtönben."