Vágólapra másolva!
A rendőrség elfogató parancsot adott ki Anthony Stokesra, az Arsenal korábbi játékosára, aki nem jelent meg a bíróságon az ítélethirdetésen.

A 34 éves focista elismerte, hogy zaklatta volt barátnőjét, Eilidh Scottot, ezért meg kellett volna jelennie a hamiltoni bíróságon az ítélethirdetésén, de mivel ezt nem tette meg, a rendőrség elfogató parancsot adott ki ellene.

A bíróságon egy rövid meghallgatást követően Alasdair MacFadyen seriff elrendelte a korábbi Arsenal-játékos letartóztatását, ugyanis Stokes nem jelent meg bíróságon és a háttérjelentést készítő szociális munkások hívásaira sem válaszolt.

Stokes korábban sértő üzenetekkel bombázta volt élettársát, naponta körülbelül 100 üzenetet küldött a WhatsAppon és e-mailben Eilidh Scottnak. Az ír focista az üzeneteiben szarnak, ribancnak nevezte volt barátnőjét, ráadásul a Lanarkshire-i Shottsban lévő otthonában is zaklatta - mindezt 2018 júliusa és 2019 februárja között.

Anthony Stokes a Sunderland csapatában Forrás: AFP/Paul Ellis

Miután Stokes elismerte a zaklatást, 2019-ben négy évre eltiltották attól, hogy kapcsolatba lépjen Eilidh Scottal és az édesanyjával.

Stokest még júliusban fogták el a rendőrök, majd egy Dundee-ba tartó repülőgépre ültették. Az ítélethirdetést akkor a jó magaviseletére hivatkozva elhalasztották, de a múlt hónapban újra bíróság elé kellett állnia.

Stokes azonban kihagyta az ítélethirdetést, miután pozitív lett a koronavírustesztje, így a tárgyalást szombatra tűzték ki. A rendőrség most vadászik a focistára, miután nem jelent meg a tárgyaláson.

Néhány órával az elfogatóparancs bejelentése után Stokes egy szelfit posztolt a közösségi oldalára a következő felirattal: "Van valami rossz hír?"

A 34 éves Stokes legutolsó klubja a skót Livingston FC volt, amelytől 2020 szeptemberében vonult vissza. Az ír focista korábban kilencszer szerepelt a válogatottban, pályafutása során pedig olyan klubokban játszott, mint az Arsenal, a Sunderland, a Blackburn Rovers, a Crystal Palace vagy a skót Celtic.