Top 20: a leggyűlöltebb sorozatszereplők halála

Joffrey Baratheon, Trónok harca
Fotó: HBO
Vágólapra másolva!
Számos tévés produkcióban tűntek már fel végtelenül gonosz figurák, akiket a nézők imádtak utálni, és általában alig várták, hogy a gerinctelen, áskálódó alakok legalább a képernyőn meglakoljanak a bűneikért. Ezeknek a sorozatkaraktereknek a halálát végül aligha gyászolta meg bárki, sőt némelyikük tragikus végzete kimondottan megérdemeltnek tűnt a tettei alapján. Itt a húszas toplista, idézze fel a tévétörténet emlékezetes haláleseteit!
Vágólapra másolva!

A cikk természetesen spoilereket tartalmaz, bár a legtöbb említett sorozat már rég véget ért.

20. Steve Newlin (True Blood – Inni és élni hagyni)

Egy bigott prédikátor volt, aki folyton a főszereplő vámpírok ellen uszította az embereket, majd létre is hozott egy vámpírvadász csoportot. Ironikus módon végül maga is vámpírrá vált, Eric azonban távol tartotta őt az életmentő vértől, Steve pedig elégett a napfényben.

19. Dr. Oliver Thredson (Amerikai Horror Story)

A horrorantológia második évadában, az elmegyógyintézetben játszódó Zártosztályban tűnt fel a szadista dr. Thredson, aki megölt nők maradványaiból készített bútorokat – a gyilkosságokat pedig másra kente. Végül egyik páciense, az általa megerőszakolt Lana Winters lőtte fejbe.

Dr. Oliver Thredson, Amerikai Horror Story
Fotó: FX / FX

18. Richie Aprile (Maffiózók)

Még a Maffiózók számos kegyetlen bűnözője közül is kiemelkedett erőszakosságával a DiMeo családnak dolgozó Richie Aprile, akit végül Janice Soprano lőtt le vacsora közben. A jelenet egészen váratlan volt, de annál kielégítőbb lehetett sok néző számára.

17. Jonathan Randall (Outlander – Az idegen)

A Black Jack néven ismert Randall kapitány olykor egy igazi angol nemesnek tűnt, valójában azonban egy szadista perverz volt, aki testileg és lelkileg is szerette kínozni az áldozatait. Végül Jamie bosszúból leszúrta, amit sok rajongó nézhetett örömmel.

16. Snyder igazgató (Buffy, a vámpírok réme)

A sorozatbeli Sunnydale középiskola igazgatója volt, aki saját pozíciójánál csak a diákokat gyűlölte jobban, az iskola presztízsét pedig sokkal előrébb tartotta a tanulók biztonságánál. A már-már karikatúraszerű figura hasonlóan abszurd halált halt: élve falta fel egy szörny, amellyé az évzárón beszédet mondó polgármester változott.

Snyder igazgató a Buffy, a vámpírok rémében
Fotó: WB / WB

15. Ian Reed (Luther)

A Luther első évadának főgonosza volt, eredetileg azonban a címszereplő kollégája és barátja, rendőrtiszt. Egy több áldozattal járó megrendezett rablás után összeomlott, kegyetlenné és paranoiássá vált, végül Luther feleségével is végzett – aztán pedig lelőtték bosszúból.

14. Kilgrave (Jessica Jones)

A Marvel-univerzumból ismert Jessica Jones traumáit főleg a Kilgrave néven ismert Kevin Thompson okozta, aki hosszú ideig fogva tartotta a nőt. Különleges képessége volt, hogy tudta irányítani mások gondolatait – ez azonban nem segített rajta, amikor Jessica Jones végül eltörte a nyakát.

13. Yvonne Parker (Narancs az új fekete)

A női börtönben játszódó sorozatban több aljas figura megfordult, a legrosszabb azonban talán a Vee-nek becézett manipulatív szociopata volt, aki a második évadban okozta a legtöbb zűrt. A börtönből ugyan sikerült megszöknie, odakint azonban egyből elütötte egy szintén szökésben lévő, furgonnal menekülő rabtársa.

Vee, Narancs az új fekete
Fotó: Netflix

12. Arthur Mitchell (Dexter)

A negyedik évadban tűnt fel, először mint ártalmatlan diakónus és családapa, azonban később kiderült, hogy ő a Szentháromság-gyilkos, Dexter legnagyobb riválisa. Meggyilkolta Dexter feleségét, Ritát, a babájukat pedig otthagyta a holttest mellett a vértócsában – nem csoda, hogy a címszereplő később kalapáccsal verte agyon.

11. Rosalind Shays (L.A. Law)

Az újabb sorozatok mellett felkerült a listára az 1994-ben véget ért L.A. Law is, amely egy Los Angeles-i ügyvédi iroda mindennapjait mutatta be. Az egyik legellenszenvesebb figura a pénzéhes, hatalommániás Rosalind Shays volt, aki a liftbe akart belépni, de az aknába zuhant – akárcsak a Jóbarátokban Joey karaktere, akit így írtak ki az Életünk napjaiból.

Lapozzon, a fele még hátravan!