Öt éve BL-t nyert a Real Madriddal, most halászként dolgozik

Fábio Coentrao az édesapja által kedvelte meg a halászatot
Vágólapra másolva!
Halászként dolgozik Fábio Coentrão, a Real Madrid korábbi balhátvédje, aki 2021 júliusában vonult vissza az aktív labdarúgástól.

A 33 éves Coentrão akár még vígan futballozhatna is, hiszen legjobb barátja, Cristiano Ronaldo 36 évesen is ontja a gólokat a Manchester Unitedban. Az 52-szeres portugál válogatott balhátvéd 2018 nyarán a Real Madridtól hazatért a Rio Ave csapatához, három szezont követően pedig tavaly nyáron bejelentette visszavonulását.

Sok focista ilyenkor kiengedi a gőzt, és elkezdi élvezni az életet, Coentrão azonban megvalósította az álmát, és a tengeren kezdett el dolgozni halászként, ahogy azt mindig is elképzelte.

Fábio Coentrao az édesapja által kedvelte meg a halászatot Forrás: Empower Brands Channel/Youtube

Coentrão még focistaként vásárolta meg első hajóját - olyan is volt, hogy 15 halászt kimentett egy süllyedő hajóról, miközben éppen hajókázott.

"Az élet a tengeren nem szégyen, pedig sokan ezt gondolják.

Olyan munka ez, mint bármelyik másik. A tenger gyönyörű, és szükségünk van rá. Itt is ugyanolyan emberek dolgoznak, és ezt a szakmát ugyanúgy meg kell becsülni, mint bármelyik másikat" - nyilatkozta Coentrão Empower Brands Channel-nek.

Coentrão az édesapjának köszönheti, hogy gyerekként beleszeretett a halászatba.

"Azoknak, akik szeretik a tengert, és akik meg akarják tapasztalni a tengert, követniük kell az álmukat.

És az én boldogságom ez a hajó, és ez az az élet, amit szeretnék élni" - tette hozzá Fábio Coentrão, aki két bajnoki címet, két Bajnokok Ligája-trófeát, egy Király-kupát és három klubvilágbajnokságot nyert a Real Madrid játékosaként.

Coentrão, Ronaldo és Pepe, a Real korábbi portugál sztárjai Forrás: AFP/Sergio Camacho