Vágólapra másolva!
A kvangdzsui vizes világbajnokság utolsó előtti napján szexuális zaklatással megvádolt úszó, Kenderesi Tamás mellett a közösségi oldalon állt ki a barátnője. 

A 200 méteres pillangóúszás olimpiai bronzérmesének barátnője, a női junior kézilabda-válogatottal egy héttel korábban Európa-bajnoki aranyérmet nyerő Szilovics Fanni az alábbi képet posztolta az Instagramon, egyértelműen jelezve, hogy kiáll az úszó mellett:

Kenderesi Tamás, Szilovics Fanni Forrás: instagram.com/fanniszilovics/

Az úszót egy szórakozóhelyen történt incidens után hallgatták ki az egyik kvangdzsui rendőrőrsön, ahol megtudta, hogy szexuális zaklatással vádolják. A vasárnap hajnali első hírek után ő maga számolt be a történtekről.

Kenderesei a koreai törvények értelmében nem hagyhatta el az ázsiai országot, és mint azt Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a TV2 Mokka című reggeli műsorában mondta, pár napon belül döntés születhet, a rendőrség átadta az ügy iratait az ügyészségnek, a helyi törvények értelmében pedig hat napjuk van arra, hogy döntsenek a büntetésről, de várhatóan már előbb megszületik a határozat. Wladár Sándor két lehetőséget lát: vagy úgy határoznak, hogy nem történt semmi, vagy írásbeli figyelmeztetéssel, illetve pénzbírsággal sújtják a magyar úszót.