Vágólapra másolva!
A Manchester Uinted az FA-kupa elődöntőjében a Coventry ellen lépett pályára és magabiztosan vezetett, de végül csak tizenegyesekkel jutott tovább.

A Manchester United továbbjutásával biztossá vált, hogy manchesteri döntőt rendeznek majd az FA-kupában, miután a City szombaton a Chelsea ellen már bejutott a döntőbe.

Nagyon simának tűnt a meccs

Erik ten Hag csapatából szinte teljesen elfogytak a középső védők, így Harry Maguire mellett a brazil Casemiro kezdett a védelemben. A manchesteriek szinte egész meccsen fölényben voltak, az első félidőben Marcus Rashford szórakozott el több helyzetet, majd Dalot beadására ékezett remekül Scott McTominay, aki a 23. percben szerzett vezetést.

Coventry City v Manchester United - Emirates FA Cup Semi Final
Scott McTomiay szerzett vezetést a manchesterieknek
Fotó: NurPhoto via AFP

A United az első félidő hosszabbításában is gólt szerzett, egy szöglet után Harry Maguire fejelt a kapuba, majd az 58. percben Bruno Fernandes is betalált egy megpattanó lövés után, így már 3-0-ra vezetett manchesteri csapat.

Később szinte a semmiből visszajött a meccsbe a Coventry. Előbb Simms talált be egy kontra után, majd nyolc perccel később O’Hare lövése pattant meg Wan-Bissaka hátán, így Onana tehetetlen volt, a labda pedig a hálóba hullott, így már csak 3-2-re vezetett a Manchester United.

A dráma a végére maradt

A 85. percben egyenlíthetett volna a Coventry, de Torp lövését védte Onana, majd a rendes játékidő hosszabbításában jött a dráma, ugyanis tizenegyest kapott egy kezezés után a Coventry, Wright pedig nem hibázott, 3-3 után jöhetett folytatás, de már csak arra volt idő, hogy Marcus Rashford is megsérüljön, le is kellett cserélni, majd jöhetett a hosszabbítás. A Manchester United először nem tudott meccset nyerni háromgólos előnyből azóta, hogy Sir Alex Ferguson utolsó meccsén 5-5-öt játszott a West Brom ellen.

776131836
0-3-ról egyenlített a Coventry
Fotó: AFP

A ráadás első perceiben Fernandes lőtte telibe a keresztlécet, majd egy kezezés után reklamált egy elmaradt büntetőt a United. A 116. percben a Coventrynek volt meccslabdája, Simms bombázott a lécre, de itt még nem volt vége, a 121. percben Torp lőtt Onana hálójába, de a videobíró les miatt elvette a találatot, így jöhettek a tizenegyesek.

A Manchester United kezdte a tizenegyeseket, de Casemiro lövését rögtön védte Collins, majd a harmadik körben Onana hozta vissza a meccsbe a Unitedet, amikor O’Hare lövését védte.

A negyedik körben Fernandes lőtt a kapuba, majd Sheaf bombázott a léc fölé. Az ötödik körben Höjlund nem hibázott, így a United is bejutott a döntőbe, ahol a City lesz majd az ellenfele. A sorozat fináléját május 25-én rendezik, ugyancsak a Wembleyben.

A manchesteriek a továbbjutás miatt boldogok lehettek, de csak visszafogottan ünnepeltek, hiszen a meccs igazi hőse a másodosztályú csapat lett.