Vágólapra másolva!
A Manchester City szombaton 1-0-ra győzött a Chelsea ellen, ezzel bejutott az FA-kupa döntőjébe. A mérkőzést követően Pep Guardiola kifakadt a szezon sűrű menetrendje miatt, a katalán edző elfogadhatatlannak tartja, hogy csapatának rövid időn belül kellett rengeteg meccset lejátszania.

A Manchester City szerdán a Real Madriddal szemben több mint 120 percnyi játék után, 11-esekkel esett ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, majd szombat este már a Chelsea ellen kellett pályára lépnie a Wembley-ben az FA-kupa elődöntőjében. A sorozat címvédője a Real elleni büntetőpárbajban nagyot hibázó Bernardo Silva góljával nyert 1-0-ra, ezzel döntőbe jutott, ám Pep Guardiola nagyon idegesen nyilatkozott a mérkőzést követően.

776131830
Bernardo Silva ezúttal pozitív hős volt a Manchester City-ben
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Guardiola őrjöngött a City továbbjutása után

"Amit a játékosaim ma véghez vittek, az az egyik legnagyobb dolog, amit valaha is láttam egy csapatól. Úgy kellett pályára lépnünk, hogy szerdán a Real Madrid ellen 120 perces meccsünk volt. De ezek a srácok megcsinálták, Rodri, ahogy ma játszott, vagy Kyle Walker, aki nem is egészséges, és a Real elleni meccs után most Jackson és Mudrik ellen kellett sprintelnie. Nem is tudom, hogyan éltük túl ezt a napot" - kezdte értékelését a katalán edző.

Az, hogy ez így alakult, számomra elfogadhatatlan, nem normális. Az FA-kupában a négy elődöntős csapat közül a Chelsea, a Manchester United és a Coventry sem játszott hét közben, mi igen, és szombaton újra kellett játszanunk, még annyit sem kaptunk, hogy vasárnapra kerüljön a meccsünk.

A csütörtök a regenerálódásról szólt, pénteken köszöntünk egymásnak, szombaton pedig már utaznunk kellett Londonba, ami négy óránkba telt. Nem akarok kiváltságot, viszont a játékosaim egészségét védenem kell. Persze, tudom, semmi nem változik majd, de akkor is fel kell emelnem a szavamat" - idézte a Magyar Nemzet a dühöngő Guardiola szavait.

Az előző idényben triplázó Manchester City a Bajnokok Ligájából ugyan kiesett, de a Premier League-et és az FA-kupát idén még megnyerheti. Az angol sztárcsapat a bajnokságban lépéselőnyben van közvetlen riválisaival, az Arsenallal és a Liverpoollal szemben, a kupában pedig már csak egy mérkőzésre van a végső győzelemtől.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek