Vágólapra másolva!
Három év börtönbüntetésre ítélték a dél-koreai futballista, Ui-Jo Hwang sógornőjét, amiért illegális szexvideót szivárogtatott ki a Nottingham Forest támadójáról.

A válogatottból is kirakták a botrány miatt

A koreai Yonhap hírügynökség információi szerint a Szöuli Központi Kerületi Bíróság három év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a Nottingham Forest csatárának, Ui-Jo Hwang sógornőjét, amiért a dél-koreai válogatott focistáról privát jellegű felvételeket tett közzé tavaly év végén az interneten, majd később megpróbálta megzsarolni a sportolót.

Hwang Ui-jo
Hwang Ui-jo a brazil válogatottnak is gólt lőtt a katari vb-n
Fotó: AFP

A botrány azután robbant ki, hogy Hwang 2023 márciusában szakított Hyomin színésznővel és énekesnővel, a híres T-ARA K popcsoport tagjával. Ekkor Dél-Koreában olyan videók kerültek fel az internetre, amelyeken a futballista egy másik barátnőjével szexel. A futballistát azzal vádolták, hogy a lány belegyezése nélkül készültek a felvételek. A 31 éves játékos végig tagadta a vádakat, de a kiszivárgott videókkal tavaly május óta folyamatosan zsarolták. A botrány miatt ezt követően a támadót felfüggesztették a dél-koreai válogatottban való szerepléstől is.

Súlyos büntetést kapott a futballista sógornője

A kínos ügy aztán odáig fajult, hogy a rendőrség is elkezdett nyomozni, majd 2023 decemberében őrizetbe vették a sógornőjét. A meg nem nevezett nőt azzal vádolták, hogy megosztotta a szexvideókat a közösségi oldalakon, miközben a futballista volt barátnőjének adta ki magát, és hűtlenséggel vádolta a sportolót. 

A nő többször is letagadta, hogy köze lenne az ügyhöz, majd február 20-án egy kézzel írt bocsánatkérő levélben bevallotta a bíróság előtt a tettét. Úgy fogalmazott, hogy a videók kiszivárogtatásával csak "megakarta leckéztetni” a focistát.

Nottingham Forest v Leeds United - Hwang Ui-jo
Hónapokig zsaolta a sógornője a szexbotrányba keveredett Hwang Ui-jót 
Fotó: NurPhoto via AFP

 

Úgy szerkesztettem a videót, hogy a nő arca ne legyen látható. Soha nem akartam tönkretenni Hwang karrierjét és nem akartam ártani a nőnek sem"

 – vallotta be a Hwang volt partnerének testvére.

Az ügyészek négy év börtönbüntetést kértek a nőre, de beismerő vallomása miatt egy évvel lerövidítették a büntetést, így csupán három évre kel börtönbe vonulnia zsarolás miatt. Hwang azonban kérelmet nyújtott be a bíróságon a büntetés elengedése érdekében.

Hwang 2022-ben igazolt a Nottingham Foresthez, ám a PL-csapat azóta többször is kölcsön adta, így megfordult az Olympiacosnál, az FC Szöulnál, a Norwich Citynél, jelenleg pedig a török élvonalban szereplő Alanyaspornál játszik, szintén kölcsönben.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.