Vágólapra másolva!
A Szpartak Moszkva holland válogatott játékosát, Quincy Promest nem adja ki az Egyesült Arab Emírségek Hollandiának, noha Dubajban letartóztatták. A játékos - aki nemrég kábítószer-csempészetért hatéves börtönbüntetést kapott, illetve további 18 hónapot azért, mert egy buliban megkéselte az unokatestvérét - most azért került bajba, mert elhagyta egy közlekedési baleset helyszínét.

Hazájában súlyos börtönbüntetést kapott Quincy Promes

Quincy Promest hazája bírósága 6 év börtönre ítélte kokain csempészete miatt, további 18 hónapra azért, mert egy buliban megkéselte az unokatestvérét. Az más kérdés, hogy az orosz hatóságok nem adják ki az orosz bajnokságban szereplő támadót.

Quincy Promes
Quincy Promes ismét bajba került
 (Photo by Olaf Kraak / POOL / AFP)

A Szpartak Moszkva 50-szeres holland válogatott szélsőjét a múlt héten vették őrizetbe Dubaj repülőtéren, miután az orosz együttessel a Egyesült Arab Emírségekbeli edzőtáborozás után Szentpétervárra szándékozott utazni - írja a Bors.

Promes elhagyta egy közlekedési baleset helyszínét

Időközben kiderült, a kábítószert tengerisó-szállítmányba rejtve két, egyenként 650 és 713 kilogrammos tétel formájában konténerekbe zárva Brazíliából indították útnak Antwerpen felé. Jelentések szerint viszont 

nem a kokainügye és a késelés miatt vették őrizetbe Dubajban, hanem azért, mert az Egyesült Arab Emírségekben való tartózkodása során elhagyta egy közlekedési baleset helyszínét.

A Szpartak Moszkva támadója a hét közepén mégis visszatér Oroszországba, tudniillik a Szport Expressz tudomása szerint 

közlekedési vétsége miatt csak pénzbüntetéssel sújtják. A Voetbal Primeur közölte, az orosz hatóságok "magas szinten" avatkoztak közbe az Emírségeknél a futballista visszatérése érdekében, és Promes vasárnap az orosz élvonalbeli bajnokságban a Fakel ellen pályára is léphet 

- írja a Daily Mail.

„Tájékoztattuk a holland médiát, hogy ellenőriztük a Promes letartóztatásáról szóló jelentéseket, és kapcsolattartónktól megtudtuk: az illetőt helyi bűncselekmény miatt tartóztatták le, nem pedig a Hollandiában általa elkövetettek következményeként” - olvasható a holland ügyészség közleménye.