Vágólapra másolva!
Csütörtökön este az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool 5-1-re nyert a cseh Sparta Praha otthonában, a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőinek első mérkőzésén. A hosszabbítás végén a csereként beálló Szoboszlai Dominik állította be a végeredményt.

A cserepadon kezdő Szoboszlai a második félidő elején állt be, majd aktív részese volt a Liverpool játékának. A hajrához közeledve előbb adott egy gólpasszt Mohamed Szalahnak, ám ezt videózás után les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A mérkőzés utolsó pillanataiban, a 94. percben viszont Szoboszlai megszerezte az első gólját az Európa-liga idei kiírásában: a bal oldalról indulva középre vezette a labdát, majd a jobb lábára átvette, és 17 méterről, középről kilőtte a jobb alsó sarkot. A videó ide kattintva tekinthető meg.

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Szoboszlai Dominik (balra) is betalált a Liverpoolban
Fotó: MICHAL CIZEK / AFP

Szoboszlai Dominiknak a csütörtöki volt a 12. (3 salzburgi és 5 lipcsei után a negyedik liverpooli) Európa-liga-mérkőzése a pályafutása során, és 

ez volt az első gólja ebben a sorozatban.

A Liverpool a prágai találkozót követően vasárnap délután, a Manchester City elleni hazai rangadón lép pályára a Premier League-ben, majd jövő csütörtökön jön a nyolcaddöntős párharc visszavágója a Sparta Praha ellen, az Anfielden.

Kapcsolódó cikkek