Vágólapra másolva!
Az Újpest labdarúgócsapata egészen döbbenetesen gyenge játékkal szenvedett sima, 3-0-s vereséget az MTK-tól a labdarúgó NB I tavaszi nyitómeccsén. A Hungária körúton már az első félidőben a lila-fehérek edzőjének, Nebojsa Vignjevicsnek a lemondását követelték. A meccs 22 órakor ért véget, majd éjfélkor az Újpest stadionjánál hatalmas botrány robbant ki.

A teljesen kilátástalan játék után a csapat szerb edzője nem mondott le, pedig ezt már megtehette volna.

Már csak azért is, mert a téli átigazolási szezonban az Újpesttől 6 játékos ment el, de egy sem érkezett.

Jellemző volt a helyzetre, hogy az MTK elleni mérkőzés előtt a csapatok összeállításánál az Újpestnek négy játékossal kevesebb cserelehetősége volt, mint az MTK-nak. Egyszerűen nem volt kit felírni a papírra.

Az újpesti csapat szurkolói 22 óra után nem mentek haza, hanem a klubházhoz vonultak,

hiszen tudták, hogy a csapat az MTK stadionjától busszal érkezik oda. Amikor a borzalmasan gyenge focit bemutató játékosok befutottak, akkor kezdődött a balhé.

A felbőszült drukkerek itt már nemcsak az edző, hanem a csapat belga tulajdonosának, Roderick Duchateletnek a távozását is követelték. Nem véletlenül. Az Újpest rettenetes szériában van, elég csak ránézni a mostani eredménysorra.

  • 18. forduló: MTK-Újpest 3-0
  • 17. forduló: Kisvárda-Újpest 4-0
  • 16. forduló: ZTE-Újpest 1-1
  • 15. forduló: Újpest-Paks 1-2
  • 14. forduló: Mezőkövesd-Újpest 4-0
  • 13. forduló: Újpest-Puskás Akadémia 1-2
  • 12. forduló: Fehérvár-Újpest 2-1
  • 11. forduló: FTC-Újpest 3-0

Nyolc mérkőzés 7 vereség. 4 lőtt és 21 kapott gól. A megszerezhető 24 pontból 1. Döbbenetesen gyenge és botrányos mérleg a magyar foci egyik (volt) ikonikus csapatától.

2023. október 21. óta nem nyertek meccset, akkor a Kecskemétet verték hazai pályán 5-3-ra. Akkor 20 ponttal a tabella 3. helyén álltak, most már a kiesőzóna közelébe estek vissza. A Mezőkövesden és a Kisvárdán elszenvedett 4-0-s vereség egészen meghökkentő a két, kiesőjelölt csapattól.

Molnár Zsombor és Tamás Krisztián, az Újpest játékosainak ütközése (középen b-j) a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott MTK Budapest-Újpest FC mérkőzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

De vissza a szombat éjszakai, Megyeri úti balhéhoz. A klubházba menekülő edző - a közösségi média hírei szerint - beadta a lemondását. Legalábbis ezt ígérte a drukkereknek.

Sok idő nincs a változtatásra, hiszen az NB I-ben a jövő héten hétközi fordulót rendeznek, amelyen az Újpest hazai pályán fogadja a Debrecent. Valamit tenni kell a klubnál, mert ennek most tényleg tragikus vége lesz.