Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Szoboszlai Dominik kihagyja a Liverpool Chelsea elleni Ligakupa-döntőjét, akárcsak Trent Alexander-Arnold, aki térdproblémák miatt hetekre kidőlt.

Vezéráldozattal járt a Liverpool Burnley elleni győztes bajnokija, ugyanis sérülés miatt már a szünetben le kellett cserélni a csapat egyik legjobbját, Trent Alexander-Arnoldot. 

A Burnley ellen gólpasszt adó védő még januárban, az Arsenal elleni FA-kupa meccsen szenvedett térdsérülést, ami miatt három tétmérkőzést hagyott ki. Jürgen Klopp a meccs után elismerte, hogy ismét a térdével akadtak gondok.

Ugyanott érzett fájdalmat a térdénél, ahol korábban is. Nincs komoly gond, de megint érezte, ezt meg kell vizsgálnunk. Trent azt mondta, hogy rendben lesz a folytatásra, de nekünk ilyenkor elővigyázatosnak kell lennünk, ezért inkább lecseréltem”

 – idézte a Ripost a Liverpool mesterének nyilatkozatát.

Chelsea, Liverpool, Trent Alexander-Arnold
Ismét megsérült a Liverpool egyik legjobbja
Fotó: AFP / AFP

Ugyan a Liverpool egyelőre hivatalosan nem közölt még semmit Alexander-Arnold sérülésével kapcsolatban, de a The Times arról számolt be, hogy az angol válogatott játékos sérülése súlyosabb a vártnál, így a hétvégi Brentford és a Luton Town elleni bajnokik mellett a február 25-i Ligakupa-döntőt is kihagyja a Chelsea ellen.

Szoboszlai Dominik visszatérése is csúszik

A Premier League listavezetőjénél így tovább bővült a sérültek száma, hiszen Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic, Joel Matip, Mohamed Szalah és Szoboszlai Dominik is maródi. A magyar válogatott csapatkapitánya még január 1-jén, a Newcastle United ellen szedett össze egy combizomsérülést, ami miatt bő három hetet hagyott ki. Január végén a Norwich ellen tért vissza a pályára, majd a Chelsea ellen kezdőként gólt is szerzett, viszont a következő bajnokin újra kimaradt a keretből, mert kiújult a combizomsérülése. 

Football: Friendly - Karslruhe v Liverpool, Szoboszlai Dominik, Trent Alexander-Arnold
Szoboszlai és Trent Alexander-Arnold is kihagyja a Ligakupa-döntőt
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Szoboszlai visszatéréséről Jürgen Klopp is beszélt a napokban, aki kilátásba helyezte, hogy a döntő környékén térhet vissza a magyar középpályás. 

A The Telegraph értesülései szerint azonban Trent Alexander-Arnold mellett Szoboszlai is kihagyja a Ligakupa fináléját. A lap kiemeli, hogy 

a 23 éves magyar futballista februárban minden bizonnyal már nem léphet pályára,

 vagyis a Southampton elleni FA-kupa találkozón sem szerepelhet.