Vágólapra másolva!
A Liverpoolnak mindenképpen új edzőre lesz szüksége a következő szezonban, mert Jürgen Klopp az idény végén távozik a csapattól. Az angol együttesnél nagyon örülnének, ha a Bayer Leverkusent irányító Xabi Alonso érkezne az együtteshez, ám a spanyol szakember jövője már lehet, hogy eldőlt.

Jürgen Klopp januárban bejelentette, hogy az idény végén távozik a Liverpooltól, és egyelőre nem dőlt el, ki lesz a BL-győztes német szakember utódja. A Bayer Lerverkusen élén csodás szezont futó Xabi Alonso egy záradék szerint korábbi csapatai - Liverpool, Real Madrid, Bayern München - egyikéhez visszatérhet, ám jelenleg úgy tűnik, hiába bíznak ebben az angolok, erre nem biztos, hogy idén nyáron sor kerül.

Szoboszlai Dominik
Még nem dőlt el, ki lesz Szoboszlai Dominikék edzője a következő idényben
Fotó: AFP 

Xabi Alonso marad Leverkusenben?

A német bajnokság éllovasának, a Bundesligát veretlenül vezető Leverkusennek a sportigazgatója, Simon Rolfes bízik a 42 éves edző maradásában. 

Igen, biztos vagyok benne. Egyrészt a szerződése miatt, másrészt, mert nagyon jól érzi magát Leverkusenben. Tisztában van vele, milyen nagyon jó a csapatunk, és hogy a következő évre is milyen jók a kilátásaink.

Semmi sem utal mindennek a felborítására" - vette észre a Ripost, mit mondott Rolfes az egykori liverpooli közönségkedvenc jövőjéről.

Xabi Alonso érkezése ideális lenne Szoboszlai Dominikék számára, hiszen a spanyol szakember éveken át játszott a Liverpoolban, tehát remekül ismeri a klubot, valamint a támadó játékfelfogása, az általa alkalmazott taktika tökéletesen illene az angol csapathoz.

Alonso fantasztikus teljesítményt nyújt a Leverkusen élén, csapata a hétvégén 3-0-ra kiütötte a címvédő Bayern Münchent, és 21 forduló után veretlenül vezeti a Bundesligát.