Vágólapra másolva!
A görög labdarúgó-bajnokság alapszakaszában, a 23. forduló vasárnap esti rangadóján az Olimpiakosz Pireusz 4-1-re győzött a játéknap előtt listavezető PAOK Szaloniki otthonában.

A csütörtökön a Konferencia-liga playoffkörében a Ferencvárost hazai pályán 1-0-ra legyőző Olimpiakosz a 28. percben vezetést szerzett, de még az első félidőben 

egyenlített Kiril Deszpodov, aki a bolgár válogatott színeiben vezető gólt lőtt Magyarország ellen, a novemberi, szófiai Európa-bajnoki selejtező hajrájában – mielőtt egyenlített és bebiztosította a kijutását Marco Rossi együttese. 

A második játékrészben azonban Daniel Podence ismét a vendégeknek szerzett vezetést, majd a hajrában a Fradi ellen győztes gólt szerző Ayoub El Kaabi két újabb góllal eldöntötte a meccset.

Ayoub El Kaabi, Olimpiakosz
Ayoub El Kaabi használta a fejét a góljai előtt, és eldöntötte a meccset
Fotó: Aris MESSINIS / AFP

Szorosabbá vált a görög bajnokság

A PAOK veresége és a címvédő AEK Athén győzelme azt jelenti, hogy a fővárosiak átvették a vezetést a görög bajnokság tabelláján, de a negyedik helyen álló Olimpiakosz lemaradása is csak 5 pont az éllovashoz képest.

Az Olimpiakosz csütörtökön a hétvégi, Diósgyőr elleni bajnokiját elhalasztó Ferencváros otthonába, a Groupama Arénába látogat a Konferencia-liga-párharc visszavágóján, a mérkőzést az Origo élőben közvetíti.