Vágólapra másolva!
A Premier League-ben bajnoki címvédő Manchester City 2029-ig szerződést hosszabbított a norvég szélsőjével, a 20 éves Oscar Bobb-bal, aki az idei szezonban robbant be Pep Guardiola csapatába.

A 20 éves játékos szerződése 2026 nyarán járt volna le, azonban az idei szezonban nyújtott remek teljesítményével kiérdemelte az új kontraktust, amellyel 2029-ig kötelezte el magát a BL-címvédő csapathoz.

Oscar Bobb a Newcastle elleni rangadón felejthetetlen gólt lőtt
Fotó: AFP

„Nagyon büszke vagyok és megtisztelő, hogy aláírtam az új szerződésemet a Cityvel. 

Ez egy hihetetlen környezet és a lehető legjobb hely egy fiatal játékos számára - már most rengeteget tanultam Peptől, az edzői stábjától és a csapattársaimtól. A tudat, hogy 2029-ig itt leszek a klubnál, mindent jelent számomra

 - nyilatkozta a 20 éves támadó, aki 2019 nyarán érkezett a norvég Vålerenga csapatától a Manchester City U18-as együtteséhez. 

Oscar Bobb az idei szezonban Fulham elleni 5-1-es győzelem alkalmával mutatkozott be a City első csapatában. Az idei szezonban 16 meccsen kapott lehetőséget, két gólt lőtt és két gólpasszt adott. A Bajnokok Ligájában betalált a Crvena zvezda ellen 3-2-re megnyert meccsen, a Premier League-ben pedig januárban szerzett győztes gólt a Newcastle United elleni rangadó 91. percében. 

Erling Haaland és Oscar Bobb, a Manchester City norvég játékosai
Fotó: AFP

„A szezon végén Txiki Begiristain sportigazgató azt mondta nekem, hogy Oscar Bobb messze a legjobb játékos. Azt mondtam, hogy oké, jöhet velünk Japánba az előszezonra, és kezdjen el velünk edzeni. 

Oscar azonnal kapott valamit, ami a legfontosabb: a csapattársai bizalmát. Játszhat csatárt, jobbszélsőt, balszélsőt vagy akár a vonalak között is

 - mondta Guardiola Bobb Newcastle elleni győztes gólja után.

A 20 éves játékos 2023 októberében egy Ciprus elleni Eb-selejtezőn be is mutatkozott a norvég válogatottban, majd a harmadik fellépésén góllal és gólpasszal járult hozzá a Feröer-szigetek elleni barátságos meccsen aratott 2-0-s győzelemhez.