Vágólapra másolva!
A Premier League 23. fordulójának rangadóján a Szoboszlai Dominiket nélkülöző Liverpool 3-1-re kikapott az Arsenaltól az Emirates Stadionban. A találkozó után az észak-londoni csapat játékosai érhetően megünnepelték a sikert, a show-t viszont a Liverpool legendás játékosa, a televíziós szakértőként dolgozó Jamie Carragher vitte el, aki hatalmas öngólt lőtt azzal, hogy sikerült abba belekötnie, hogy az Arsenal-játékosok túlságosan megünnepelték a győzelmet.

A lefújás után az Arsenal-játékosai önfeledten, boldogan ünnepeltek, de teljesen sportszerűen tették, nem léptek át semmilyen határt. A legszebb jelenet talán az volt, amikor a csapatkapitány Martin Ødegaard szerepet cserélt a klub hivatalos fotósával, Stuart MacFarlane-nel, és a norvég középpályás kezdte el fotózni azt az ember, aki gyerekkora óta Arsenal-szurkoló, és többnyire csak a színfalak mögött tevékenykedik.

Az észak-londoniak ünneplése azonban nem nyerte el a televíziós szakértőként dolgozó Jamie Carragher tetszését. A Liverpool legendás játékosa szerint az Arsenal-játékosai túlzásba vitték az ünneplést.

– mondta a meccs után a Liverpool legendája, aki a hivatalos X-oldalán azt írta, hogy a győzelmet mindenképpen ki kell élvezni, de fegyelmezetten kell tenni.

Jamie Carragher rengeteg kritikát kapott a nyilatkozata után Forrás: NurPhoto via AFP/MI News

Carragher azonban hatalmas öngólt lőtt, ugyanis az internet nem felejt, a posztja alá pedig hamarosan egy rakás komment és olyan videó érkezett, amelyeken olyan jelenetek láthatóak, amikor éppen Jürgen Klopp örömködik magából kikelve.

A legviccesebb az volt, amikor egy 2015 decemberében rendezett West Bromwich Albinon elleni 2-2-es döntetlen után rendezett örömünnepet a Liverpool az Anfield Roadon.

Az eset után Gary Neville, a Manchester United legendája is csatlakozott Carragher kijelentéséhez. A korábbi angol válogatott védőnek sem tetszett, hogy Ødegaard lefotózta Stuart MacFarlane-t, mellette pedig kiemelte, hogy az ilyesfajta ünneplés az éretlenség jele.

Carragher és Neville kritikája kiverte a biztosítékot Ian Wrightnál, az Arsenal legendás csatáránál, aki a hivatalos X-oldalán üzent vissza a két szakértőnek.

Ti csak szórakoztok, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy vártátok. Hagyjatok minket békén

– kezdte Wright a videóüzenetében, aki Mikel Arteta vezetőedzőt is megvédte, akit szintén megtaláltak a temperamentumos ünneplése miatt.

„Mit csinált azon kívül, hogy a gólt és a csapatát ünnepelte? Egy olyan csapatot ünnepelt, amely megpróbálja legyőzni a Liverpoolt és a Manchester Cityt.

Az is baj, hogy Martin Ødegaard fényképezkedik a fotóssal, Stuarttal, aki egy igazi Ágyús? Ez az ember ötéves kora óta szurkol az Arsenalnak. Csak egy kép készült róla az északi kanyar előtt, miért baj az, hogy ezt a kapitány készítette róla?

Ennek semmi köze ahhoz, hogy épp most vertük meg a Liverpoolt, ez csak egy lehetőség. Miért próbálja mindenki megölni az örömöt? Ne öljétek meg az örömöt” – hallható a legendás Ian Wright videóüzenetében, aki kihangsúlyozta végezetül, hogy a játék az örömről szól és a pillanatok megéléséről.