Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool FC kedden a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a súlyos beteg Sven-Göran Eriksson március 23-án a Liverpool és a holland Ajax legendáinak összecsapásán tagja lesz az angol klub edzői stábjának az Anfielden.

Az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányáról, a 76 éves Sven-Göran Erikssonról januárban derült ki, hogy 

súlyos hasnyálmirigyrák-betegséggel küzd, és az orvosok szerint legfeljebb egy éve van hátra. 

A svéd edzőlegenda régóta a Liverpool nagy szurkolója, ezért a szezon végén távozó Jürgen Klopp vezetőedző felajánlotta neki, hogy egy meccsen Eriksson irányíthatja a Vörösöket. Kedden kiderült, hogy erre a mérkőzésre március 23-án kerül majd sor.

Sven-Göran Eriksson
Teljesül Sven-Göran Eriksson kívánsága, leülhet a Liverpool kispadjára
Fotó: ANDREW YATES / AFP

Eriksson a stábban, Dudekék a Liverpoolban, Babel az Ajaxban is

A Liverpool legendás játékosai március 23-án az Ajax korábbi nagyjaival csapnak össze az Anfielden, egy jótékonysági mérkőzés keretén belül, és 

a klub közleménye szerint Eriksson is ott lesz a Vörösök edzői stábjában

 Ian Rush, John Barnes és John Aldridge mellett. A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató csapat a meccsen pályára lépő játékosokról is információt adott: többek között Jerzy Dudek, Martin Skrtel, Fabio Aurelio, Gregory Vignal és Djibril Cisse biztosan ott lesz a pályán, Ryan Babel pedig mindkét csapatban játszik majd, hiszen ő az Ajax és a Liverpool együttesét is erősítette – írta meg a Magyar Nemzet.

A Liverpool legendái korábban már a Manchester United és a Celtic ellen is játszottak mérkőzést, és azokhoz hasonlóan az Ajax elleni találkozó jegybevétele is a liverpooli LFC Alapítvány munkáját fogja segíteni.

Kapcsolódó cikkek: