Visszatér Liverpoolba a csapat sztárja az Afrika-kupáról

Egypt v Djibouti - Africa Qualifiers To 2026 FIFA World Cup Horizontal
(10) Mohamed Salah of Egypt team celebrate after score second goal from penalty during the 2026 FIFA World Cup Africa qualifiers football match between Egypt and Djibouti at the Cairo International Stadium in Cairo, Egypt on 16 November 2023. (Photo by Ayman Aref/NurPhoto) (Photo by Ayman Aref / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp szerint a csapat sztárja, az egyiptomi Mohamed Szalah visszatér a csapathoz, hogy Liverpoolban folytassa a rehabilitációját a sérülését követően.

Sírva ment le a pályáról Szalah

A Liverpool egyiptomi sztárja hazája válogatottjában sérült meg, a második csoportmeccsen az Afrika-kupán. Az egyiptomi fociválogatott vezére a Ghána elleni meccs első félidejében sérült meg, és később arról szóltak a hírek, hogy nem olyan tragikus a helyzet, mint azt elsőre gondolták. Az Egyiptomi Labdarúgó-szövetség a közösségi oldalán jelezte, hogy Szalahnak a combhajlítóizom-húzódással járó sérülése miatt két mérkőzést kell kihagynia.

Mohamed Szalah idő előtt visszatérhet Liverpoolba Forrás: NurPhoto via AFP/Ayman Aref/NurPhoto/Ayman Aref

Nélküle és Szoboszlai nélkül is simán nyert a Liverpool

A fentieknek kissé ellentmond, hogy a Bournemouth elleni győztes meccs után Klopp azt mondta, a terveik szerint Szalah visszatér Liverpoolba, hogy a rehabilitációját a csapattal folytathassa, illetve a klub egészségügyi személyzetével.

„Abban nem vagyok biztos, hogy megszületett-e a végleges döntés, de ez a terv. Ha hosszabb időre kidőlt, mindenkinek jobb, ha a mi szakembereinkkel készül, de nincs kőbe vésve semmi. Beszéltem vele közvetlenül az eset után, azóta is kapcsolatban van a csapaorvossal, szerintem vissza fog jönni" – mondta még Klopp.

A Mozambik és Ghána elleni döntetlen után Egyiptom hétfő este a Zöld-foki Köztársaság ellen vívhatja ki a továbbjutást.

"Ha a döntő előtt felépül, akkor talán visszatér az Afrika-kupára" - tette hozzá Klopp, aki szerint hiába szép hely Elefántcsontpart, az egyiptomi orvosok azokkal foglalkoznak, akik még tudnak játszani, a Liverpool szakemberei pedig értelemszerűen nincsenek az országban.