A Barcelona és a Girona is drámai meccsen esett ki a kupából

Horizontal
Barcelona's Portuguese forward #14 Joao Felix and teammates react to Athletic Bilbao's Spanish forward #11 Nico Williams' goal during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) quarter final football match between Athletic Club Bilbao and FC Barcelona at the San Mames stadium in Bilbao on January 24, 2024. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
Szerda este előbb a spanyol éllovas Girona, majd a Barcelona is kiesett a spanyol Király-kupából.

A Girona csapatában először volt kezdő a magyar utánpótlás-válogatott Yaakobishvili Antal, de csapata már az eső félidőben 3-0-s hátrányba került. A második félidőben feljött a Girona, amely emberelőnyben fejezte be a meccset, de hiába küzdött az egyenlítésért, 3-2-ra nyert a Mallorca. A19 éves Yaakobisvili végig a pályán volt.

Nem járt sokkal jobban a Barcelona csapata sem, amely már az 1. percben hátrányba került az Athletic Bilbao otthonában. Gorka Guruzeta góljára a Robert Lewandowski válaszolt, majd a 16 éves Lamine Yamal góljával már 2-1-re vezetett a Barcelona. Yamal lett a sorozat történetének legfiatalabb gólszerzője.

A Barcelona a negyeddöntőben búcsúzott Forrás: AFP/Ander Gillenea

A Bilbao a 49. percben egyenlített Oihan Sancet, így jöhetett a hosszabbítás, ugyanis Yamal óriási helyzetben hibázott az utolsó percekben. A ráadásban a Williams testvérek vállaltak főszerepet, ugyanis Inaki és Nico is betalált, így 4-2-re nyert a Bilbao.

A Barcelona birtokolta többet a labdát a meccsen, de a Bilbao 27-szer lőtt kapura.

A legutóbbi 15 kiírás 10 győztese közül tehát már a Barcelona és a Real Madrid sincsen versenyben. A legjobb négy között a Mallorca, a Bilbao és a Real Sociedad van. Csütörtökön a Realt korábban kiejtő Atlético Madrid a Sevillával találkozik.