Vágólapra másolva!
Elképesztő izgalmakat hozott a sportvilágban a szombati nap, szinte lehetetlenség összefoglalni a legfontosabb híreket, annyi minden történt. Mégis megpróbálkoztunk a lehetetlennel, hogy aki esetleg lemaradt volna, az most pótolhassa.

A labdarúgó NB II-ben véget ért az őszi szezon, a csapatok február elején folytatják majd a küzdelmeket. A bajnokság első szakasza rengeteg meglepetést és fordulatot hozott, a feljutásra legesélyesebbnek tartott Honvéd borzalmas formában futballozott, az előző idényben nehezen bennmaradó Nyíregyháza pedig elképesztő szárnyalásba kezdett. A két együttes eltérő teljesítménye mellett számos megdöbbentő esemény történt a pályán és azon kívül, így tavasszal őrületes küzdelemre lehet számítani a feljutásért vívott harcban és a bennmaradásért folyó küzdelemben is, mert a szezon végén két csapat jut fel az NB I-be és négy csapat esik ki az NB III-ba. A másodosztály őszi szezonjáról készült összefoglaló cikkünk a linkre kattintva olvasható el.

A Budapest Honvéd őszi szezonja szenvedés volt Forrás: Balogh Dávid/honvedfc.hu

Nem mindennapi hír "rengette" meg a sportvilágot a napokban, amikor is nagyon fájdalmas dolog történt a svéd sífutóval, Calle Halfvarssonnal. A klasszis sportolónak a 20 kilométeres táv alatt ugyanis lefagyott a pénisze a finnországi Rukában. Azt gondolná az ember, hogy egyedi esetről van szó, de közel sem. Nem Calle Halfvarsson az egyetlen, akinek hasonló pokollal kellett megküzdenie, máskor is történt már "péniszfagyás" a sporttörténelemben. Azonban ezeken kívül is akadnak még bőven furcsa és hihetetlen esetek a sportvilágban, amikor ehhez hasonló, vagy még ennél is bizarrabb dolgok történtek a sztárokkal.

„Orbán Viktor sokkal jobban ért a focihoz, mint én a politikához" – mondta Marco Rossi a Mandinernek adott interjújában. A magyar válogatott szövetségi kapitánya Orbán Viktorhoz fűződő viszonyáról és a magyar állampolgárság felvételéről is beszélt.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A rövid pályás gyorskorcsolyázók szöuli világkupa-viadalán Liu Shaoang elképesztő hajrával nyert aranyat Kínának. A nap végén pedig a kínai váltót is behozta az első helyre, amit a linkre kattintva megtekinthet.

José Mourinho, az AS Roma portugál sztáredzője a Bologna elleni bajnoki mérkőzés alatt és után is húzott egy váratlant, amivel sokakat meglepett.

Sallai Roland csapata, a Freiburg hazai környezetben a magyar légiós góljának is köszönhetően 2-0-ra nyert a Köln ellen a német labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

Sallai Roland megint betalált Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Szörnyű tragédia történt a quebeci Saint-Eustache-ban lévő komplexumban: meghalt egy 11 éves kisfiú, miután egy korong a torkán találta el hokiedzés közben. A kanadai gyermek napokat töltött az intenzív osztályon, mielőtt szervezete feladta a harcot.

Az év utolsó meccsén a bajnoki címvédő Ferencváros hazai pályán végig óriási fölényben játszva 3-0-ra legyőzte a vendég Zalaegerszeget, ezzel Dejan Sztankovics csapata egy pontra megközelítette a listavezető Paks együttesét. A találkozót egyébként a 73. percben félbe kellett szakítani, ugyanis egy szurkoló rosszul lett a Groupama Aréna lelátóján.