Vágólapra másolva!
A Ferencváros csütörtök este 1-1-es döntetlent játszott az olasz Fiorentinával, ezzel pedig továbbjutott az Európa Konferencia-liga tavaszi folytatásába. A siker nem csak a klub presztízsét növeli, de a bevételeket is alaposan feltornázza.

Nem titok, hogy az európai kupaszereplés jól fizet a résztvevő csapatoknak, és minél jobban szerepel egy csapat annál több pénz kerül a kasszába. A Fiorentina elleni csütörtöki döntetlenért például 166 ezer eurót, mintegy 63 millió forintot kapott a magyar bajnok, sőt, mivel a Ferencváros ezzel az eredménnyel harcolta ki a csoportból való továbbjutást a második helyen, azért további 325 ezer euró, vagyis 123 millió forint ütötte a markát, írja a Magyar Nemzet.

A Ferencváros nevét már egész Európában ismerik és elismerik Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

PONTOKÉRT JÁRT A PÉNZ

A csoportkörbe jutásig lejátszott meccsekkel, valamint a hat csoportban elért a két győzelemmel és a négy döntetlennel, illetve a továbbjutással az idei kupaszezonban már valamivel több mint 6 millió eurót, egészen pontosan 6 078 400 eurót (kb. 2,3 milliárd forintot) kaszált a magyar bajnok, számolta össze a VG.hu.

A Konferencia-ligában csoportkörbe jutásért hárommillió eurót kapott a csapat. A főtáblán soha nem látott bravúrt ért el a Fradi, hiszen első magyar csapatként végzett veretlenül egy európai kupa csoportkörében, így tehát mind a hat meccsen növelte a bevételeit. A szerb Csukaricski elleni két győzelemért és a Fiorentina, valamint a belga Genk ellen elért négy döntetlenért összesen mintegy 1,6 millió euró járt. Ezen felül kapott még pénzt a csapat a korábbi selejtezős szereplésért, az elmúlt tíz éves UEFA-együtthatója alapján és a már említett, csoportból való továbbjutásért is. Így jön ki a több mint hatmillió euró.

TAVASSZAL MÉG NAGYOBB A TÉT

Nemcsak a pályán, pénzügyi értelemben is fokozódik a tét a kupasorozatok tavaszi folytatásában. A Fradi a Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe jutásért lép pályára februárban, az Európa-liga egyik csoportharmadikja ellen, ahol komoly sztárcsapat is várhat a zöld-fehérekre.

Szavazzon!

Melyik csapat ellen lenne a legtöbb esélye a továbbjutásra a Fradinak?

A tavasszal még további összegeket lehet keresni:

  • a 16 közé jutás 600 ezer (227,88 millió forint),
  • a 8 közé jutás 1 millió (379,80 millió forint),
  • a 4 közé jutás 2 millió (759,60 millió forint),
  • a döntőbe jutás 3 millió (1,14 milliárd forint),
  • a bajnoki cím további 2 millió eurót (759,60 millió forint) ér.

Az előző idénybeli nemzetközi szerepléssel 9,48 millió eurót keresett a Fradi akkor a Bayer Leverkusen ellen estek ki az Európa-liga nyolcaddöntőjében. A Konferencia-ligában a legalacsonyabb az UEFA pénzalapja, amelyből részesülnek a csapatok, a legnagyobb pénzt pedig továbbra is a csúcsnak számító Bajnokok Ligája fizeti. Ebben az idényben ott csak a csoportkörbe jutásért 15,64 millió euró járt a kluboknak.