A Manchester City sztárja szerint a sorozatos botlások után esélyt kaptak az újrakezdéshez

Urawa Reds v Manchester City FC: Semi-Final - FIFA Club World Cup Saudi Arabia 2023 soccer Urawa Reds Diamonds Manchester City FC Club World Cup Saudi Arabia Rodri Hernandez defensive midfield Manchester City Saudi Arabia 2023 Urawa Reds King Abdullah Spo
Rodri Hernandez defensive midfield of Manchester City and Spain in action during the FIFA Club World Cup Saudi Arabia 2023 match between Urawa Reds v Manchester City FC at King Abdullah Sports City on December 19, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Rodri, a labdarúgó Bajnokok Ligája-címvédő Manchester City középpályása szerint a klubvilágbajnokság remek lehetőség az együttesnek, hogy lezárja gyengébb periódusát és újrakezdje a szezont.

A szigetországi gárda kedden 3-0-ra legyőzte az ázsiai BL-ben győztes Urava Red Diamonds csapatát a Szaúd-Arábiában zajló klub-vb elődöntőjében, ezzel biztosította helyét a pénteki fináléban. A csapat ugyanakkor komolynak mondható gödörbe került novemberben és legutóbbi hat Premier League-mérkőzéséből mindössze egyet nyert, ezzel visszacsúszott a tabella negyedik helyére.

Rodri szerint a Manchester City esélyt kapott az újrakezdéshez Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Új esély az újrakezdéshez

"Jelenleg vegyes érzések kavarognak bennünk, mivel a bajnokságban többször kikaptunk és pontokat veszítettünk. Ilyenkor csendben kell maradnunk, bele kell tenni a munkát és akkor majd jönnek az eredmények is" - hangsúlyozta Rodri a keddi sikert követően, hangsúlyozva, hogy az utóbbi időben nagyon rossz hangulat uralkodott az öltözőben, ezért jó hatással volt rájuk, hogy egy kis időre eltávolodtak a PL-től.

A 48-szoros spanyol válogatott labdarúgó szerint komoly motivációt jelent számukra a vb-trófea elhódításának lehetősége.

- utalt arra, hogy az FA Kupa, a bajnokság, a Bajnokok Ligája és a kontinentális Szuperkupa után a klub-vb megnyerésével ötödik serlegét hódíthatja el idén a gárda.

A Manchester Citynek ugyanakkor nem lesz egyszerű dolga a Libertadores Kupa-győztes brazil együttes elleni fináléban, mivel a csapat nem számíthat két talán legjobb futballistájára, Kevin de Bruynére és Erling Haalandra.