Vágólapra másolva!
A Premier League 14. fordulójában megrendezett, 3-3-as döntetlent hozó Manchester City-Tottenham Hotspur mérkőzés botrányos jelenetekkel ért véget. A bíró elképesztő döntése ellen dühöngve tiltakoztak Pep Guardiola játékosai, az angol szövetség pedig meg is büntette a klubot.

Botrányos döntést hozott a bíró a Manchester City ellen

A december 3-án megrendezett találkozó végén Simon Hooper játékvezető gyakorlatilag elvett egy gólt a Citytől, amit Pep Guardiola játékosai, Haalanddal az élen vehemensen nehezményeztek. A norvég csatár a 95. percben kapott egy passzt a félpályánál, majd felrúgták, ám meg tudta tartani a labdát és kiugratta Jack Grealisht, aki gólhelyzetben állt szemben a kapussal.

A bíró azonban előnyszabály helyett lefújta a faultot, megakadályozva ezzel az óriási ziccert.

Mateo Kovacic és Erling Haaland dühös tiltakozása a bíró döntése ellen Forrás: AFP/Darren Staples

Az eset után a City játékosai őrjöngve rontottak neki a játékvezetőnek, Haaland a közösségi médiában káromkodva reagált a botrányos ítéletre.

Megbüntették a Manchester Cityt

Haaland a dühkitörése után nem kapott büntetést, azonban a klub nem úszta meg a szankciót, a Cityre 120 ezer fontos bírságot szabott ki az FA.

"A Manchester City elismerte, hogy nem tudta biztosítani, hogy játékosaik ne viselkedjenek helytelenül a 94. percben. Egy független szabályozó bizottság egy meghallgatást követően szabta ki ezt a szankciót" - olvasható a rövid közleményben.