Még mindig Messi a legnagyobb sztár, de Magyarországon nem tudja legyőzni Szoboszlait

fbl Horizontal
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai chases the ball during the English Premier League football match between Crystal Palace and Liverpool at Selhurst Park in south London on December 9, 2023. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Világszerte még mindig a legtöbben Lionel Messire kíváncsiak az internetes keresési eredmények alapján, de ahol van helyi futballhős, ott még az argentin szupersztár sem tud labdába rúgni. Ahogy Magyarországon sem.

A futballstatisztikákkal foglalkozó Fbref.com oldal közzétette a 2023-ban labdarúgókra végzett internetes keresési eredmények összesítését. Ennek értelmében magas Lionel Messi vezet, a világ legtöbb országában az ő nevére kerestek a legtöbben.

Az nem meglepő, hogy Argentínában a lista élén a nyolcszoros aranylabdás, de több olyan országban is tart még a "Messi-mánia", ahol azt gondolnánk, hogy van annyi népszerű focista, hogy ne az argentin folyjon a csapból is. De Messire kerestek a legtöbben Németországban, Belgiumban és Hollandiában is, ő uralja az észak-amerikai (USA és Kanada) kereséseket, de Ghánában, Indiában és Kínában is mindenki rá kíváncsi. Sőt még Egyiptomban is többen kerestek a nevére, mint a nemzeti kincsnek tartott Mohamed Szalahra.

Meglepetések és papírforma eredmények is vannak a listán Forrás: Fbref.com

Érdekes eredmények

Ami még meglepő, hogy Olaszországban is Messi vezet, a brit sziget minden szegletében és Írországban is Moises Caicedo az úr, Nigériában pedig valamiért Bruno Fernandes a legérdekesebb. Ausztrália ezúttal is igazi kakukktojás: egyetlenként ugyanis egy női focista sztár, Sam Kerr áll a keresési lista élén.

Szoboszlai és a helyi hősök

Természetesen vannak olyan országok, amelyeknek megvannak a maguk futballhősei, akikkel még Messi sem bír el.

Szoboszlai Dominik népszerűsége töretlen Magyarországon Forrás: AFP/Adrian Dennis

Így Uruguayban Luis Suárez, Horvátországban Luka Modric, Lengyelországban Robert Lewandowski, Portugáliában Cristiano Ronaldo, Norvégiábn pedig Erling Haaland vezeti a keresési listát. Magyarország is ebbe a sorba tartozik, hiszen ki más állhatna a keresési sor élén, mint Szoboszlai Dominik.