Vágólapra másolva!
A labdarúgó angol Ligakupa negyeddöntőjében Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool 5-1-re ütötte ki a West Ham Unitedet, ezzel bejutott a legjobb négy közé. Jürgen Klopp együttese a magyar válogatott csapatkapitányának góljával szerezte meg a vezetést, majd a második félidőben megsemmisítette londoni riválisát.

Kedden a Chelsea és a Fulham büntetőkkel jutott tovább, míg a Middlesbrough a Port Vale-t ejtette ki, így utolsóként a Liverpool csapatán volt a sor, hogy beverekedje magát a kupasorozat következő körébe. A Livepool, amely az előző fordulóban a Kerkez Milost is foglalkoztató Bournemouth-t búcsúztatta, ezúttal a Konferencia-ligában címvédő West Ham Unitedet fogadta az Anfield Roadon.

Szoboszlai a Liverpool egyik legjobbja volt Forrás: AFP/Oli Scarff

Szoboszlai nagy kedvvel játszott

A Manchester United ellen lecserélt és komoly kritikákat kapó Szoboszlai ismét helyet kapott a Liverpool kezdőjében, és meg is hálálta a bizalmat. A magyar válogatott csapatkapitánya nagy kedvvel játszott, többször is próbálkozott távolról, a 28. percben pedig sikerrel is járt:

egy labdaszerzést követően mintegy 23 méterről bombázott a jobb alsó sarokba, Alphonse Aréolának esélye sem volt hárítani. Szoboszlai ezzel a Premier League mellett már a ligakupában is két gólnál jár.

A Vörösök a folytatásban is nagy nyomás alatt tartották a West Ham kapuját, a londoniak a felezővonalat is alig tudták átlépni. Az első vendéghelyzetre az 54. percig kellett várni, akkor Bowen beadását Cimikasz tisztázta bevetődve Fornals elől. A kimaradt helyzetet rögtön meg is büntette a Liverpool, miután Curtis Jones a kapus lába között lőtt a hosszú alsóba.

A második félidőben hengerelt a Liverpool

Szoboszlait aztán Virgil van Dijk-kal egyetemben a 60. percben lecserélte Jürgen Kopp, de vélhetően ez a változtatás ezúttal a hétvégi Arsenal elleni bajnokinak szólt, nem a magyar játékos teljesítményének, amire ezúttal nem lehetett panasz.

Curtis Jones duplázott, könnyedén jutott négy közé a Liverpool Forrás: AFP/Oli Scarff

A mérkőzést és a továbbjutás kérdését aztán Cody Gakpo döntötte el a 71. percben, ugyan Bowen révén szépíteni tudott a West Ham; de a Liverpool a hajrában sem állt le, ugyanis előbb Mohamed Szalah nem sokkal a kihagyott ziccere után lőtt a tizenegyespont magasságából a bal alsóba, majd két perccel később Jones duplájával alakult ki az 5-1-es végeredmény, ezzel a Liverpool bejutott a Ligakupa elődöntőjébe.

Angol Ligakupa, negyeddöntő:
Liverpool - West Ham United 5-1 (1-0)
gólszerző: Szoboszlai (28.), Jones (56., 84.), Gakpo (71.), Szalah (82.), illetve Bowen (77.)