Vágólapra másolva!
Talán már nincs itthon olyan fociszerető ember, aki ne tudná, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kijutott a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra, mivel Bulgária vendégeként 2-2-es döntetlent játszott csütörtökön a zárt kapus szófiai selejtezőmérkőzésen. Az ünneplésből nem maradhatott ki a nemzeti csapat két sérült játékosa, Sallai Roland és Schäfer András sem, utóbbival kapcsolatban van egy plusz jó hír is.

Sallai Roland és Schäfer András sem maradhatott ki az ünneplésből

A Bulgária elleni 2-2-es Eb-kijutás után természetesen nagy ünneplés vette kezdetét. Jól mutatja, mennyire együtt van a csapat, hogy a játékostársak nem feledkeztek el az ünneplés közben sem a válogatott sérültjeiről, Sallai Rolandról és Schäfer Andrásról. Ha nem is élőben, de ők is a csapattal ünnepelhettek.

Schäfer András és Sallai Roland sem maradhatott ki az ünneplésből Forrás: AFP/Laszlo Balogh

"Schäfer András és Sallai Roland sem maradhatott ki az ünneplésből"

- írt az MLSZ a képek mellé a közöséggi oldalán.

Sallai Roland hosszú kihagyás után újra edzésbe állt az Union Berlinnél

Egy másik jó hír is van Schäfer Andrással kapcsolatban. A hosszú sérülése után a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Union Berlin magyar válogatott középpályása edzésbe állt. A 24 éves futballistát júniusban műtötték meg, a jobb sajkacsontjában alakult ki egy fáradásos törés, azóta nem lépett pályára a fővárosi együttesben.

Most az Union a hivatalos Instagram-oldalán közölt olyan képeket, amelyeken Schäfer a társaival készül, ő maga pedig X-fiókján osztotta meg, hogy "90 százalékos" állapotban lehet.

Az Union az előző szezonban nagy bravúrral a negyedik helyen végzett a német Bundesligában, így a mostani idényben szerepelhet a Bajnokok Ligája csoportkörében, a kettős terhelés azonban úgy tűnik, meghaladja a klub erejét. A csapat 11 forduló után hat ponttal az utolsó helyen áll a bajnokságban, minden sorozatot figyelembe véve pedig 14 meccs óta nyeretlen. A BL-csoportjában is sereghajtó egy ponttal.

Az eredménytelenség miatt szerdán közös megegyezéssel távozott posztjáról a vezetőedző, Urs Fischer.