Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében egy 97. percben szerzett egyenlítő góllal 2-2-es döntetlent játszott Bulgária együttese ellen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban, ezzel bebiztosította a helyét a jövő nyári, németországi kontinenstornán. A hét végén zárulnak le a selejtezők, míg a pótselejtezőket 2024 márciusában rendezik majd meg, azonban az Eb-sorsolást már idén december 2-án megejtik, így megnéztük, milyen csapatokkal kerülhet szembe Marco Rossi együttese.

A magyar válogatottnak sokáig esélye volt arra, hogy az első kalapba kerüljön, de Csányi Sándor, az MLSZ elnöke Szófiában a Nemzeti Sport kérdésére azt mondta, hogy ennek a lehetősége azzal elszállt, hogy Litvánia ellen idegenben nem tudtunk győzni. Végül is a második kalapos besorolás is remek lenne, ez azt is jelentené, hogy az első kalapból mindenképpen kapunk egy nagyon jó csapatot. De ehhez meg kell szerezni az első helyet az Eb-selejtező csoportunkban.

Szoboszlai Dominikék vélhetően a második kalapból várják majd a sorsolást Fotó: Csudai Sándor - Origo

Football Rankings nevű X-oldal kiadott egy friss helyzetjelentést, amelyben benne van, hogy a csütörtökön kijutott szlovákok minden bizonnyal a harmadik kalapba kerülnek, míg ha a csehek kijutnak, akkor vélhetően negyedik kalaposak lesznek, de a harmadikra is van esélyük.

Jelen pillanatban így néznek ki az Eb-kalapok:

Az Eb-sorsolást már idén december 2-án megejtik Hamburgban, azonban a sorsolás előtti kiemelés még nem ismert. Annyit lehet tudni, hogy a rendező Németország az első kalapba kerül és mindenképpen az A-csoportban játszik az Eb-n.